Wpis z mikrobloga

bo ludzie nie chcą takich zmian

@Xandress: chca jak najbardziej ale wrzuca sie na stołek dzięki uprzejmosci Dolana takich przechyleńców jak skrajna lewica, która m.in. zakrzykuje który temat ma być obecnie najwazniejszy (owieczki łykają) i w ten sposob na swieczniku mamy tematy ws walki o darmowe podpaski dla kobiet, darmowe dropsy after bolec czy prostesty bo jest za mało miejsc lgbt friendly. A 85% samobójstw mężczyzn? Panie, na co to
  • Odpowiedz
@mk321: @Theos @bialegomisa: No dobra, mój błąd, byłem przekonany, że kobiety 65 miały mieć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale to nie zmienia tego, że kobiety i faceci nie byli równo traktowani. Kobiety miały mieć docelowy wiek emerytalny dopiero w 2040, faceci w 2020. Emerytury częściowe też były inaczej przyznawane kobietom i mężczyznom, mężczyznom z oczywiście dłuższym stażem pracy niż w przypadku kobiet. A
  • Odpowiedz
  • 5
@zgubiles_sie_jelonku z jednej strony możesz mówić o preferencji, z drugiej obu stronom rosło chyba podobnie, po prostu zaczynali z różnych pułapów.

I tak to wszystko na gunwo się zdało, bo ludzie to odrzucili. I nie wiem, ktoś tu ma być zdziwiony, że KO już tego nie chce? To jest polityczne s---------o wśród niedoedukowanego społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@zgubiles_sie_jelonku

A i to nie zmienia faktu, że to było KIEDYŚ, mamy 2024 rok i KO zrównania wieku emerytalnego dzisiaj nie chce.

Dostosowują się. Jeśli chcieli zrównać i przez to przegrali wybory, to teraz nie równają. Robią to co chcą wyborcy.
  • Odpowiedz
@zgubiles_sie_jelonku: pierdzielenie, za PRL wiek emerytalny wynosil 55 i 60 lat zdaje sie, i jiz został podniesiony, roczniki po reformoe ofe maja juz nowy wiek emerytalny. Wykopki się piekłą o osoby które na swoje emerytury zapracowaly, zamiast popatrzeć na rozliczenia finansowe poprzedniej kadencji.
  • Odpowiedz