Aktywne Wpisy

paniswiata +21
Czy ktoś mi wytłumaczy fenomen #plackiziemniaczane ? Kiedyś danie dla biedoty, której nie było stać na mięso- teraz każdy się jara XDDD przecież to jest sama skrobia i tłuszcz, żadnych dobrych wartości odżywczych. To nawet #mcdonalds jest zdrowszy, bo ma jakieś warzywa i mięso (więc trochę białka). Za każdym razem jak idę do matki i widzę placki na obiad to mnie c--j strzela, bo "fastfoody są złe i
Schwarzfahrer +20
W moim powiatowym kiedyś po fabrykach i kołhozach pracowali polacy, na początku zwykli to był rok 2010-2015, potem pracowły "areczki" 2015-2020. Następnie zjechała się ukraina i polak zaczął rywalizować z ukraińcem zatrudnionym przez agencje o robotę lata 2020-2025. Od tego roku, kierownictwo tam obieli ukraińcy, polaków nie ma, a zaczęli zjeżdżać obcokrajowcy o ciemniejszym niż polacy odcieniu skóry, mówiący językiem latynowskim. Nie wiem czy to hiszpanie, czy portugalczycy, kto wie może meksyk,

Działania Jedraszkopodobnych są debilne, z grubej rury i instant jak zupka chińska
@Karl_Tofel Nie ma większego znaczenia. Nie pomaga oczywiscie w krzewieniu wiary, ale też niespecjalnie ma wpływ na ateizację.
Głównym powodem laicyzacji jest bogacenie się, urbanizacja, odejście od modelu duzych wielopokoleniowych rodzin i wygodnictwo ludzi.
Nagonka na kościół w imie wolności sumienia trwa w najlepsze, a teraz cyk pokaz transa na olimpiadzie + milion islamistów przez granice
Obecnie mniej osób niż 200 lat temu wierzy w jakieś rokity mieszkające w pustych pniach drzew. Czy to dlatego, że jakis biskup miał szereg agresywnych wypowiedzi w tematach jakichś polnych diabełków? No nie.
I tak samo mniej ludzi wierzy w dziadka na chmurce. W sumie jeżeli ktoś swoją opinię
@Tymajster To jest kapkę bardziej złożone. Mechanizm może być taki, że wierzącej matce pod wpływem zachowań kleru przestanie zależeć na praktykowaniu, a przynajmniej stawianie nacisku na praktykowanie u dzieci czy w inny
źródło: obraz
Pobierz