Aktywne Wpisy

Od kilku dni jest akcja psiarzy, którzy próbują bagatelizować problem wrzucając zdjęcia swoich labladorów i innych cziułałów, prześmiewczo pisząc "oj my z Fafikiem właśnie na spacerze, szukamy dziecka do pogryzienia".
Musicie mieć ogromną bekę, że ludzie próbują zwalczyć problem z patologicznym traktowaniem psów w tym kraju. Oklaski dla Was, psiarze, że akcje, która ma zapobiec takim tragediom jak rozszarpanie czyjegoś syna/ojca/matki zniżacie do poziomu żartu i wyśmiewacie oczekujących konkretnych kroków, żeby takie sytuacje
Musicie mieć ogromną bekę, że ludzie próbują zwalczyć problem z patologicznym traktowaniem psów w tym kraju. Oklaski dla Was, psiarze, że akcje, która ma zapobiec takim tragediom jak rozszarpanie czyjegoś syna/ojca/matki zniżacie do poziomu żartu i wyśmiewacie oczekujących konkretnych kroków, żeby takie sytuacje
źródło: comment_1583615967MRs1RTjje9oIl8plVE2Emi
Pobierz
fukinloner +219
trzymanie dużych ras psów w blokach to egoistyczne znęcanie się nad zwierzętami.
#psiarze #takaprawda
#psiarze #takaprawda

Mam taki problem dotyczący wielowątkowości do rozwiązania. Jest sobie obiekt klasy Osoba z listą rzeczy do kupienia, jest sobie obiekt klasy Sklep i w każdym sklepie jeden Pracownik. Osoba prosi Pracownika o rzeczy z listy, jak czegoś nie dostanie to potem idzie do następnego sklepu. Jak rozwiązać wielowątkowość, żeby Osoba z Pracownikiem sensownie się komunikowały? Jak rozwiązać kolejkę oczekujących klientów? Macie jakiś pomysł, lub moglibyście mnie nakierować na sensowne materiały w tej tematyce?
źródło: comment_vvWrZSOVBeF4tNWYMili40ykaY2OAYlU.jpg
PobierzPracownik niech pobiera klienta z buforu.
Uważaj na synchronizację wątków, żeby pracownicy nie pobierali tego samego klienta w tym samym momencie.
@phyrexia2007: jest jeden pracownik w jednym sklepie, więc nie będzie z tym problemu. Czyli klienta usypiać na czas stania w kolejce i potem pracownik wywołuje mu notify?
Na jakiej zasadzie klienci zostają przydzieleni do sklepu? Wszyscy do tego samego od razu idą i potem po kolei do następnych?
Ja bym puścił pętle z iteracją po każdym kliencie. Albo coś takiego. Sam nie wiem. XD Idę stąd.
Inne podejście: wątek dla każdego sklepu i iterowanie po klientach, po prostu. Pracownik obsłuży wszystkich to sobie idluje. Tylko trzeba by zrobić jakąś globalną kolejkę, albo coś.
@Nadrill: lol, daj znać jak się dowiesz :D
@Kacc: harris, ross - algorytmy od podstaw - jest opisany podobny przypadek
To pisane na szybko w czasie jedzenia śniadanie więc pewnie jest źle i nie ma prawa działać, a w ogóle to jestem niewyspany i mnie głowa boli a zadanie jest głupie bo wątki są niepotrzebne. Pisane w notatniku, trzeba dodać importy i resztę kodu, główną metodę i posklejać w całość. A no i trzeba pomyśleć o synchronizacji.
@Nadrill: thanks doge, poczytam sobie