Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z was posiada wiedzę na temat strefy czystego transportu w Krakowie? Na stronie miasta nie znalazłem nigdzie informacji, że z ograniczeń strefy będą wyłączeni mieszkańcy Krakowa. Znalazłem tylko projekt uchwały z 2022 roku. Z tego co wiem w Warszawie mieszkańców ona nie obowiązuje, ale jak będzie u nas? Jest tu ktoś mądry kto może się wypowiedzieć na ten temat?

#krakow #krakowskienightdrive #sct #strefaczystegotransportu #ekologia
dokowoj43 - Czy ktoś z was posiada wiedzę na temat strefy czystego transportu w Krako...

źródło: skup-aut-Pruszkow-53-900x480

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dokowoj43 ja już ogłupiałem od tych wszystkich projektów. Ale jedno jest pewne, mieszkańców będzie dotyczyć :( widziałem wiele tabel i w każdej byli brani pod uwagę mieszkańcy. Wyjątkiem byli chyba emeryci powyżej 80 roku życia czy jakoś tak, ehhh
  • Odpowiedz
@dokowoj43: Jak na razie temat zamilkł. Raczej nie wejdzie tak jak miało być na początku iż obejmie całe miasto. Politycy którzy się mieli nią zajmować poszli jednego dnia na urlop. Jak chcesz nie przejmować się strefami wystarczy iż zrobisz opinię rzeczoznawcy i na wywalone na wszelkie SCT.
  • Odpowiedz
@Lardor

@dokowoj43: Jak chcesz nie przejmować się strefami wystarczy iż zrobisz opinię rzeczoznawcy i na wywalone na wszelkie SCT.

Jakieś obejście zakazu wjazdu do SCT starszymi samochodami czy o co chodzi? 2006 Pb here więc mnie to by bardzo by interesowało :)
  • Odpowiedz
  • 1
@booogus: chodzi o zarejestrowanie samochodu jako zabytek, niestety wiek pojazdu który można zarejestrować jako zabytek w Małopolsce decyzją konserwatora zabytków został zwiększony do chyba 35 lat. z tego co słyszałem w jednym z województw podniesiono ten wiek nawet do 40 lat.
  • Odpowiedz
@Lardor ale ścisłe centrum już na pewno będzie się do niej wliczać. Czyli mnie też obejmie, ehhhh. Mam nadzieję że wejdzie dopiero jak najpóźniej.
  • Odpowiedz
@Lardor oby jak najdłużej im to zeszło. Poza tym to jest idiotyczny pomysł i podoba się tylko i wyłącznie politykom. Szkoda szczepić ryja
  • Odpowiedz
  • 0
@booogus wystarczy zobaczyć na warszawskie sct jak działa ten bubel pod nazwą SCT. To jest tylko po to by ci utrudnić życie a nie walczyć o ekologię
  • Odpowiedz
@Lardor zdaje sobie sprawę że z ekologią nie ma to nic wspólnego. Skok na kasę, oddzielenie biednych od bogatych itp. Koniec tematu bo się w-------m xD (°°
  • Odpowiedz