Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej :) Czy ładowarka indukcyjna wpływa gorzej na baterie w iPhonie niż zwykła ładowarka? Nasłuchałem się sporo krytycznych opinii na temat tych ładowarek i ich gorszego wpływu na żywotność baterii. Wiem, że to „telefon jest dla mnie” a nie ja dla telefonu, ale jestem tym typem osoby, która nie chce wymieniać telefonu po dwóch czy nawet trzech latach. Wolę dbać o droższy sprzęt niż potem wymieniać na kolejny model. #apple #technologia #ladowanie #iphone

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jeśli nie musisz to lepiej unikać - telefon mocniej się nagrzewa a to wpływa na mniejszą żywotność baterii. Używam tylko w aucie, bo wygodniej, ale już na dłuższych trasach, odpinam Kabel od magsafe i wpinam bezpośrednio do telefonu.
  • Odpowiedz
  • 0
@farew3Ell ej bez jaj, 3,5roku to ponad 1k cykli, ciepło/zimno, praca 24/7. Jak dla mnie to dobry wynik i myślę że mało tel trzyma jako takie parametry baterii po takim czasie.
No chyba że ktoś się więcej pieści niż używa.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: będziesz chuchać, dmuchać, a i tak się zesra. Mając przeróżne modele na przestrzeni lat i kilka równolegle - nie widzę reguły. Nawet bez indukcyjnego ładowania bateria podlega tylu czynnikom, że trzeba się pogodzić że się ją wymieni jak będzie trzeba. Fajnie jest o tyle że można już w Polsce zamówić wymianę na oryginalnych częściach z oficjalną gwarancją. Jeszcze co inny model iPhone'a to jakieś swoje bolączki miewają. Istotne żeby
  • Odpowiedz