Aktywne Wpisy
grexo +16
Co drugie auto uszkodzone przez ich ładowanie. Jak budda wyjdzie to się nie wypłacą przez 5 lat, chyba nie mają pojęcia ile kosztuje naprawa takich furek, nawet nie wiedzieli że te samochody mają funkcję podnoszenia podwozia do załadunku xD
#budda
#budda
Megasuper +2
#budda prawda jest taka że więzienie mu raczej nie grozi jeśli nie był karany. Nikogo nie zabił. Sporo kasy zabezpieczyli więc na VAT będzie chyba
Pytanie do Mirków i Mirabelek, którzy mieli robioną operację przegrody nosowej, przycięcia małżowin nosowych dolnych i plastyki podniebienia miękkiego wraz z języczkiem.
Jak oceniacie wpływ tych operacji na Wasz bezdech senny i chrapanie? Czy po kilku latach nadal jest dobrze?
Podzielcie się, proszę, Waszymi dobrymi i złymi doświadczeniami w tym temacie.
P.S. to że tuż po operacji jest katastrofa, to już wiem.
#medycyna #szpital #bezdechsenny #pytanie
Lecz po dwóch nocach zauważalna zmiana na gorsze, ale i tak o wiele lepiej niż przed zabiegiem.
Tak czy inaczej warto!
Ciężka bardzo była rekonwalescencja?
Ja miałem 40 minutowy zabieg, przypalili laserem przegrodę nosową, i ucieli kawałek języczka. Nie miałem robionej plastyki podniebienia.
Ja po zabiegu nic nie czułem, normalnie funkcjonowalem już następnego dnia.
na świecie odchodzi się już od "dużych" zabiegów na chrapanie, bo skuteczność tego jest wątpliwa, a potencjalne komplikacje dość przykre (najczęściej uczucie permanentnej "guli" w gardle, problemy z przełykaniem płynów)
tak więc moje rady są następujące:
- sprawdź sobie AHi zanim cokolwiek zrobić, jeżeli będzie powyżej 15 to zacznij od razu od
Za chwilę mam tomografię zatok i reszty struktur, a w październiku badanie DISE (fiberoendoskopia ORL podczas snu farmakologicznego)
Dla mnie operacje to ostateczność, mimo, że już wiem, że mam krzywą przegrodę nosową i wiotkie podniebienie miękkie. (a pewnie dojdzie do tego za długi języczek i przerośnięte małżowiny dolne nosowe) W tamtym roku miałem mieć jedną operację kręgosłupa szyjnego i być dwa dni w szpitalu, a skończyło się na trzech, półtora tygodnia i uszkodzonym rdzeniu kręgowym przez przypadek. Nie wierzę już w chirurgię.
I faktycznie mam otyłość