Odkąd pracuje na etacie mam zawsze myśli jakie to jest z-----e xD. Z jednej strony kasa jest, robota w miarę prosta, mam sumarycznie dużo wolnego, ale sama świadomość, że będę musiał tak pracować praktycznie do śmierci mnie dołuje. Niestety nie widzę alternatyw, bo niby własny biznes daje więcej kasy i robisz na siebie, ale w sumie jesteś w pracy tak jakby 24/7 XDDD i masz o wiele więcej odpowiedzialności i problemów. Są jakieś inne sposoby typu krypto waluty czy inne inwestycję, ale wydaje mi się to dość niepewne i ryzykowane i początkowo raczej ciężko z tego wyżyć. Coraz częściej przestaje się dziwić czemu niektórzy ludzie kradną lub się k----a za pieniądze ( ͡°͜ʖ͡°)
@Jkl777: jak masz etat to zawsze możesz coś swojego robić na działalności nierejestrowanej... np. brat na kowalstwie dorabia w wolnych chwilach. A może rozkręcisz potem dodatkowe zajęcie i zrezygnujesz z etatu
@Jkl777: to Warren Buffet chyba powiedzial, ze jak nie znajdziesz sposobu na zarabianie kiedy spisz, to bedziesz pracowac do smierci :/ takze trzeba budowac oszczednosci, ktore caly czas pracuja, nie ma rady.
@normalniechybba: gadanie.... Wiadomo, że to ułatwia życie ale i do takiej pracy prędzej czy później trzeba się zmuszać, bo wszystko ci powszednieje. Ładna laska też z czasem ci zaczyna obojętnieć, tak samo fajne auto zaczyna być normą i nie czujesz ekscytacji jak podczas pierwszej jazdy. Niestety tak działa życie ( ͡°͜ʖ͡°)
Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͡€ ͜ʖ͡€) Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
Są jakieś inne sposoby typu krypto waluty czy inne inwestycję, ale wydaje mi się to dość niepewne i ryzykowane i początkowo raczej ciężko z tego wyżyć.
Coraz częściej przestaje się dziwić czemu niektórzy ludzie kradną lub się k----a za pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pieniadze #pracbaza #biznes #inwestycje #kryptowaluty #nihilizm #przegryw #zalesie
@Jkl777: tyle że nie każdy będzie dobrym biznesmenem
@Jkl777: A coś ty k---a myślał, że na czym polega życie?