Wpis z mikrobloga

Odkąd pracuje na etacie mam zawsze myśli jakie to jest z-----e xD. Z jednej strony kasa jest, robota w miarę prosta, mam sumarycznie dużo wolnego, ale sama świadomość, że będę musiał tak pracować praktycznie do śmierci mnie dołuje. Niestety nie widzę alternatyw, bo niby własny biznes daje więcej kasy i robisz na siebie, ale w sumie jesteś w pracy tak jakby 24/7 XDDD i masz o wiele więcej odpowiedzialności i problemów.
Są jakieś inne sposoby typu krypto waluty czy inne inwestycję, ale wydaje mi się to dość niepewne i ryzykowane i początkowo raczej ciężko z tego wyżyć.
Coraz częściej przestaje się dziwić czemu niektórzy ludzie kradną lub się k----a za pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pieniadze #pracbaza #biznes #inwestycje #kryptowaluty #nihilizm #przegryw #zalesie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo niby własny biznes daje więcej kasy i robisz na siebie, ale w sumie jesteś w pracy tak jakby 24/7

@Jkl777: tyle że nie każdy będzie dobrym biznesmenem
  • Odpowiedz
@Jkl777: jak masz etat to zawsze możesz coś swojego robić na działalności nierejestrowanej... np. brat na kowalstwie dorabia w wolnych chwilach. A może rozkręcisz potem dodatkowe zajęcie i zrezygnujesz z etatu
  • Odpowiedz
@Jkl777: to Warren Buffet chyba powiedzial, ze jak nie znajdziesz sposobu na zarabianie kiedy spisz, to bedziesz pracowac do smierci :/ takze trzeba budowac oszczednosci, ktore caly czas pracuja, nie ma rady.
  • Odpowiedz
@normalniechybba: gadanie.... Wiadomo, że to ułatwia życie ale i do takiej pracy prędzej czy później trzeba się zmuszać, bo wszystko ci powszednieje. Ładna laska też z czasem ci zaczyna obojętnieć, tak samo fajne auto zaczyna być normą i nie czujesz ekscytacji jak podczas pierwszej jazdy. Niestety tak działa życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz