Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͡€ ͜ʖ͡€) Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
@janeknocny na pepperku piszą że można wziąć zniżkę dla nauczycieli (i podobno nikt tego nie sprawdza) i połączyć to z fv na firmę. Ale nie widzę jakoś takiej opcji. Nie wiem gdzie na tej ich stronie można uzupełnić nip i dane firmy.
@Kawa_z_cynamonem: na ich stronie nigdy nie było możliwości wyklikania fakturki na firmę. Trzeba składać zamówienie telefonicznie lub dzwonić o fakturę zaraz po zrobieniu zamówienia na stronie. Czy jest to możliwe dla edukacji, tego nie wiem.
@zenon_z_chorzowa1: kupując w salonie normalnie można połączyć zniżkę edukacyjną i fakturę na firmę, w dodatku dane z legitymacji nie muszą się zgadzać z tymi na fakturze
@Rustyyyy: haczyk, że to jedynie 256 ㎇ przy komputerze stacjonarnym. Że im nie wstyd wciąż dawać tak mało pamięci na start. Za kolejne 768 ㎇ musisz zapłacić ze 2000 zł.
Nie wspominając, że 256 większości ludziom wystarczy
@jakno: mnie na telefonie ledwie wystarcza, a mówimy o komputerze. Przecież masz jeszcze na tym dysku system. To już tablet bardziej opłaca się kupić z taką pamięcią. Wywalać tyle kasy na komputer będący drugim ChromeOS? Marnowanie potencjału procesora.
@RicoElectrico: W tej cenie Apple powinno strzedawać 4GB RAMu, nadal coś mi tu śmierdzi postępem. @Belzdron No TAK to apple więc moc procesora ma iść na przeglądanie twittera a nie faktyczną pracę.
Ehh chłopu by wystarczył taki skromny domek na wsi najlepiej kupiony za gotówkę i kilka milionów na koncie żeby się nie musieć martwić przyszłością. Czy ja aż tak dużo wymagam?
Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
#apple #komputery
https://www.apple.com/pl-edu/shop/buy-mac/mac-mini/czip-apple-m4-z-dziesięciordzeniowym-cpu-i-dziesięciordzeniowym-gpu-16-gb-pamięci-ram-256gb
Czy to prawdzimy M4?
@Rustyyyy: haczyk, że to jedynie 256 ㎇ przy komputerze stacjonarnym. Że im nie wstyd wciąż dawać tak mało pamięci na start. Za kolejne 768 ㎇ musisz zapłacić ze 2000 zł.
@jakno: mnie na telefonie ledwie wystarcza, a mówimy o komputerze. Przecież masz jeszcze na tym dysku system. To już tablet bardziej opłaca się kupić z taką pamięcią. Wywalać tyle kasy na komputer będący drugim ChromeOS? Marnowanie potencjału procesora.
@Belzdron: No spoko, a ja mam na telefonie użycie 60 GB i co?
@Belzdron: Byku ale tam jest MacOS a nie Windows
@Belzdron No TAK to apple więc moc procesora ma iść na przeglądanie twittera a nie faktyczną pracę.
@sebusik: no co ty? A czytać umiesz?
@Rustyyyy: pomyliło ci się z Linuksem.
@Belzdron: a co, pewnie na Windowsie muszę szybko czytać komunikaty bluescreenów, zanim się komp zrestartuje?