Wpis z mikrobloga

Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͜͡ʖ ͡€)
Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.

#apple #komputery
L3gion - Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini...

źródło: Screenshot_20241029-191239_Firefox

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janeknocny na pepperku piszą że można wziąć zniżkę dla nauczycieli (i podobno nikt tego nie sprawdza) i połączyć to z fv na firmę. Ale nie widzę jakoś takiej opcji. Nie wiem gdzie na tej ich stronie można uzupełnić nip i dane firmy.
  • Odpowiedz
@Kawa_z_cynamonem: na ich stronie nigdy nie było możliwości wyklikania fakturki na firmę. Trzeba składać zamówienie telefonicznie lub dzwonić o fakturę zaraz po zrobieniu zamówienia na stronie. Czy jest to możliwe dla edukacji, tego nie wiem.
  • Odpowiedz
Gdzie jest haczyk?

@Rustyyyy: haczyk, że to jedynie 256 ㎇ przy komputerze stacjonarnym. Że im nie wstyd wciąż dawać tak mało pamięci na start. Za kolejne 768 ㎇ musisz zapłacić ze 2000 zł.
  • Odpowiedz
Nie wspominając, że 256 większości ludziom wystarczy

@jakno: mnie na telefonie ledwie wystarcza, a mówimy o komputerze. Przecież masz jeszcze na tym dysku system. To już tablet bardziej opłaca się kupić z taką pamięcią. Wywalać tyle kasy na komputer będący drugim ChromeOS? Marnowanie potencjału procesora.
  • Odpowiedz
mnie na telefonie ledwie wystarcza, a mówimy o komputerze.

@Belzdron: No spoko, a ja mam na telefonie użycie 60 GB i co?

Wywalać tyle kasy na komputer będący drugim ChromeOS?

@Belzdron: Byku ale tam jest MacOS a nie Windows
  • Odpowiedz