Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͡€ ͜ʖ͡€) Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
@janeknocny na pepperku piszą że można wziąć zniżkę dla nauczycieli (i podobno nikt tego nie sprawdza) i połączyć to z fv na firmę. Ale nie widzę jakoś takiej opcji. Nie wiem gdzie na tej ich stronie można uzupełnić nip i dane firmy.
@Kawa_z_cynamonem: na ich stronie nigdy nie było możliwości wyklikania fakturki na firmę. Trzeba składać zamówienie telefonicznie lub dzwonić o fakturę zaraz po zrobieniu zamówienia na stronie. Czy jest to możliwe dla edukacji, tego nie wiem.
@zenon_z_chorzowa1: kupując w salonie normalnie można połączyć zniżkę edukacyjną i fakturę na firmę, w dodatku dane z legitymacji nie muszą się zgadzać z tymi na fakturze
@Rustyyyy: haczyk, że to jedynie 256 ㎇ przy komputerze stacjonarnym. Że im nie wstyd wciąż dawać tak mało pamięci na start. Za kolejne 768 ㎇ musisz zapłacić ze 2000 zł.
Nie wspominając, że 256 większości ludziom wystarczy
@jakno: mnie na telefonie ledwie wystarcza, a mówimy o komputerze. Przecież masz jeszcze na tym dysku system. To już tablet bardziej opłaca się kupić z taką pamięcią. Wywalać tyle kasy na komputer będący drugim ChromeOS? Marnowanie potencjału procesora.
@RicoElectrico: W tej cenie Apple powinno strzedawać 4GB RAMu, nadal coś mi tu śmierdzi postępem. @Belzdron No TAK to apple więc moc procesora ma iść na przeglądanie twittera a nie faktyczną pracę.
#rozdajo69 zł na żarcie 🍟🍔🍕 A dokładniej - do wygrania jedna karta podarunkowa o wartości 69 zł do Pyszne albo Uber Eats. Zwycięzca sam wybiera, czym się utuczy.
Shock.Deals - telegramowy kanał z promocjami, okazjami i błędami cenowymi
Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
#apple #komputery
źródło: Screenshot_20241029-191239_Firefox
Pobierzhttps://www.apple.com/pl-edu/shop/buy-mac/mac-mini/czip-apple-m4-z-dziesięciordzeniowym-cpu-i-dziesięciordzeniowym-gpu-16-gb-pamięci-ram-256gb
Czy to prawdzimy M4?
@Rustyyyy: haczyk, że to jedynie 256 ㎇ przy komputerze stacjonarnym. Że im nie wstyd wciąż dawać tak mało pamięci na start. Za kolejne 768 ㎇ musisz zapłacić ze 2000 zł.
@jakno: mnie na telefonie ledwie wystarcza, a mówimy o komputerze. Przecież masz jeszcze na tym dysku system. To już tablet bardziej opłaca się kupić z taką pamięcią. Wywalać tyle kasy na komputer będący drugim ChromeOS? Marnowanie potencjału procesora.
@Belzdron: No spoko, a ja mam na telefonie użycie 60 GB i co?
@Belzdron: Byku ale tam jest MacOS a nie Windows
@Belzdron No TAK to apple więc moc procesora ma iść na przeglądanie twittera a nie faktyczną pracę.
@sebusik: no co ty? A czytać umiesz?
@Rustyyyy: pomyliło ci się z Linuksem.
@Belzdron: a co, pewnie na Windowsie muszę szybko czytać komunikaty bluescreenów, zanim się komp zrestartuje?