Aktywne Wpisy

CalibraTeam +188
źródło: streljalu_100
Pobierz
P4ncak3 +13
#pytanie #wroclaw #a-----l
Przyjechałem do Polski, do Wrocławia i robię wieczorem zakupy, kupuje sobie dwa piwa do filmu na wieczór i co? Blokada. Podchodzi Pan "Jest po 22h, Pan juz nie kupi". Ale jak to? To nie jest ograniczone do centrum i zabek? Nawet jakiś market na psim polu (niewroclaw btw) nie może mi sprzedać alkoholu bo parę typków drze mordę w rynku? I tak samo mam zanosić
Przyjechałem do Polski, do Wrocławia i robię wieczorem zakupy, kupuje sobie dwa piwa do filmu na wieczór i co? Blokada. Podchodzi Pan "Jest po 22h, Pan juz nie kupi". Ale jak to? To nie jest ograniczone do centrum i zabek? Nawet jakiś market na psim polu (niewroclaw btw) nie może mi sprzedać alkoholu bo parę typków drze mordę w rynku? I tak samo mam zanosić

https://wykop.pl/wpis/77696111/wyjasnienie-odwiecznego-sporu-a-u-was-jak-sie-mowi
Wyjaśnienie odwiecznego sporu. A u was jak się mówi?
#jezykpolski #heheszki #takaprawda #ankieta
#jezykpolski #heheszki #takaprawda
źródło: 1000021825
PobierzJak mówisz w domu rodzinnym gdy wychodzisz z budynku mieszkalnego
Na placu idzie sie siednyć z kamratkami i poklachać. Tam tyż bajtle mogom se pograć w bal abo poskokać na klopsztandze.
Niby najprościej wyjść na dwór to by było po rynnie, chwila wspinania i po sprawie ale czasem jest łatwiej i niektóre dwory mają okna, albo włazy dachowe gdzie na dwór można się dostać wygodnie po schodach na strych a następnie kilka szczebli po drabinie.
Niestety mi we wchodzeniu na dwór przeszkadza paniczny wręcz lęk wysokości. Kiedyś z dobrym ziomkiem, co to niby uprawia wspinaczkę górską, z tymi linami itp.
–na dwór, czyli wg słownika staropolskiego przestrzeń otwartą poza budynkiem
albo
–na pole, czyli wg słownika staropolskiego przestrzeń otwartą poza budynkiem
Tak że no, ta dysputa to bardzo sjerioznyj biznes.
@CH3j: jak słodko (。◕‿‿◕。)