Wpis z mikrobloga

#pytanie #wroclaw #a-----l

Przyjechałem do Polski, do Wrocławia i robię wieczorem zakupy, kupuje sobie dwa piwa do filmu na wieczór i co? Blokada. Podchodzi Pan "Jest po 22h, Pan juz nie kupi". Ale jak to? To nie jest ograniczone do centrum i zabek? Nawet jakiś market na psim polu (niewroclaw btw) nie może mi sprzedać alkoholu bo parę typków drze mordę w rynku? I tak samo mam zanosić plastikowe napompowane powietrzem puste butelki bo paru typków wyrzuca śmieci do lasu a hindusi zanieczyszczają ganges tak bardzo ze nie widać wody? Ej polacy, powiedzcie mi, co na przestrzeni ostatnich 5-10 lat sie poprawiło? Macie deflacje? Nieruchomości potaniały? Może stopy procentowe są niskie?
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 372
Macie deflacje?

@P4ncak3: Skoro nie jesteś u siebie tylko w gościach to nie narzekaj - a jak się nie podoba to wracaj do SIEBIE, panie światowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@P4ncak3: Najlepsz zmiana ever, jeszcze na początku roku pół Wrocławia się zbierało pod moim domem bo monopolowy 24h za sfrefa prohibicji i w wszyscy drący p---ę do 7 rano i tłukący butelki.
Sam nie wylewałem za kołnierz ale taka patole trzeba dusić przez system, inaczej się nie da.
  • Odpowiedz
@P4ncak3: wywolasz ostry bul dupska tym wpisem i wylew jadu i nic wiecej.
Wiekszosc co ci tu odpisuje, wrecz klaska uszami na ten zakaz, niewinni jak nieobejsrana laka. A to ze on nic nie poprawi ¯\(ツ)/¯
Jak byl r--------l na niepolda, na sw mikolaja, ogolnie w okolicach rynku tak nadal jest. Policja na zgloszenia ma nadal tak samo w------e jak miala, bo wakatow w policji od cholery, a jakiekolwiek zaklocanie porzadku, awantura
  • Odpowiedz
  • 9
wracaj skąd przyjechałeś i usuń konto lamusie

@przemax: @luktuc a na pytania nie raczycie odpowiedzieć tylko same obrazanie ( ͡º ͜ʖ͡º)

ół Wrocławia się zbierało pod moim domem bo monopolowy 24h za sfrefa prohibicji i
  • Odpowiedz
  • 12
ojej piwa nie mogę kupić chlip chlip. Co ja teraz pocznie! Zabierają mi wolność! To wina tego Tuska Belzebuba i abstynenta. buuu

@Maly_Jasio: czy ja coś o tusku pisałem? I zapraszam do odpowiedzi na moje pytanie a nie ad hominem z kolana.
  • Odpowiedz
  • 43
A to ze on nic nie poprawi ¯\(ツ)/¯

@PurpleHaze: no i tu się mylisz, bo póki co wszystkie dane zebrane w wielu miast w Polsce, które wprowadziły czasową prohibicję wskazują na coś zupełnie innego
  • Odpowiedz
Ale jak to?

@P4ncak3: Normalnie. Jak nie potrafisz przejść do porządku dziennego, że nie możesz chlać i musiałeś się na to wyżalić w necie to masz poważny problem.
  • Odpowiedz
  • 9
Normalnie. Jak nie potrafisz przejść do porządku dziennego, że nie możesz chlać i musiałeś się na to wyżalić w necie to masz poważny problem.

@Escalade: zakazać AUT bo zabijają x ludzi rocznie! Zakazać jeść slonine bo zatyka żyły! Oh matko - trzeba tez zakazać wychodzenia na slonce bo raka skory można dostać! Jak tam ad hominem, jakaś odpowiedz? coś?
  • Odpowiedz
@P4ncak3: Zatkane żyły nie drą mordy pod blokiem obok którego stoi monopolowy słonko.
Idź płakać gdzie indziej, że nie możesz się upodlić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@P4ncak3: No ja pije i mi nie przeszkadza.
Komuniszm pełną gębą ale skoro ja nie mogękulturalnie wypić piwa przy telewizorze bo mi n-------y drą p---ę i niszczą auto (ciekawe ze przez rok czasu na naodrzu zniszczyli mi nauto 4 razy, a po prohibicji to ustało magicznie) i bazdraja po kamienicy to c--j wam wszystkim w dupe, ja nie musze pić i wam zabrać w p---u całkiem
  • Odpowiedz
@P4ncak3: Jakoś w tamtym tygodniu byłem na zakupach w tesco, było tak już po 23. I też mi odmówiono przedaży alko, a sklep to był typowy wielkopowierzchniowy, więc nic nowego.
PS

• Odpowiedz
Zakazać jeść slonine bo zatyka żyły!

@P4ncak3: Powoli. Na razie jest podatek od cukru (bo szkodzi, co nie? zęby się psują, więc trzeba maszyną państwa regulować ludziom dietę).
@Escalade: idź pieścić urzędnika, tylko nie zapomnij wziąć upominku i głęboko się ukłonić, uległy pańszczyźniaku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Trochę ci się ulało. Masz jakiś problem z alkoholem? Tak szczerze mówiąc, to ja mam problem z alkoholem, ale ten zakaz popieram, bo uderza głównie w alkoholików, normalni ludzie potrafią sobie zaplanować spożycie i kupują wcześniej, ile im potrzeba.
  • Odpowiedz