Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): dlaczego stulejarskie? ja jeździłem kiedyś mocno po Azji i właśnie Azjatki to totalnie mój typ urody bo uwielbiam szczupłe sylwetki, okrągłe łagodne twarze, brak bitch face i agresywnych brwi jak u polek. Polecam wyjazd do Azji i na pewno jakąś znajdziesz.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie rozważałeś pójścia od października na japonistykę? Następnie wymiana na semestr lub dwa wymiany, czyli od razu wpadasz w Japonii w środowisko ludzi otwartych na obcokrajowców i z tej pozycji szukasz miejsca zaczepienia z później?

28 i pół to na pewno nie jest za późno na duże zmiany życiowe, tym się nie przejmuj zupełnie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie jesteś w stanie skończyć studiów, schudnąć, znaleźć sobie partnerki w kraju gdzie nie dzielą was różnice kulturowe i język, nauczyć się języka docelowego, a myślisz, że będziesz w stanie utrzymać się i zaklimatyzować w zupełnie obcym kraju i zupełnie obcej kulturze, przy de facto zerowej samodyscyplinie? Próbowałeś w ogóle zainteresować się jak ciężko jest znaleźć zatrudnienie w Japonii albo ile naprawdę zajmie ci nauka do komunikatywnego poziomu (nie
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr:

Idzie to powoli i nie mam na to tak wiele czasu jak bym chciał.

Nauka japońskiego do komunikatywnego poziomu (~N2) to ok. 2500 włożonych i faktycznie przepracowanych godzin, jak OP wkłada w to godzinę dziennie (a jak "idzie mu powoli i nie ma czasu" to jakoś wątpię i w tę godzinę), to ten poziom osiągnie za +/- 7 lat.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W sumie nie wiem jakim cudem od razu nie było dla mnie jasne, że to musi pisać toksyczny incel, który nie jest w stanie znieść konfrontacji z rzeczywistością. Ego wywalone w kosmos za którym jak zawsze nic nie idzie oprócz wydumanych planów bez pokrycia.

No nic, nie moje życie nie moja sprawa, przepraszam za urażenie szanownego księcia, super plan na życie, wszystko się uda na pewno, nie ma żadnych
  • Odpowiedz