Aktywne Wpisy

Melkovva_ +52
czym najdziwniejszym popijaliście wódę?
10 lat temu spotkałam się z koleżanką z LO i piliśmy u nich na mieszkaniu studenckim i do wódy był sok Hortex czekolada z wiśnią.
Do dziś mnie trzepie jak sobie ten smak przypomnę ...
10 lat temu spotkałam się z koleżanką z LO i piliśmy u nich na mieszkaniu studenckim i do wódy był sok Hortex czekolada z wiśnią.
Do dziś mnie trzepie jak sobie ten smak przypomnę ...

jmuhha +275
o kurna patrzcie to ლ(ಠ_ಠ ლ)
fb komendy w Iławie
fb komendy w Iławie

Grałem w Cities Skylines i CK2 (Cities na PlayStation, pograłem z 3 tygodnie, CK2 pewnie koło miesiąca, z 30-50h).
Jedno i drugie miało mocny syndrom "jeszcze chwila", ale zastanaiwam się, czy dma gameplay w takim HOI4 czy eu4 jest wyraźnie różny od CK2 czy to raczej tylko szczegóły a sam trzon rozgrywki daje podobne wrażenie?
PS te gry z dodatkami da się znaleźć w normalnych cenach czy pozostaje wydać 1000 zł albo piracić? XD
#strategie #gry #paradox #crusaderkings2 #ck2 #pytanie #pytaniedoeksperta #pcmasterrace
Każda gra polega mniej więcej na kolorowaniu mapy, ale grając grę A nie oznacza, że będziesz od razu umiał grać w grę B, ponieważ każda z tych gier ma unikalne mechaniki. A CK jest jeszcze wyjątkowe ponieważ grasz postacią, a nie państwem jak w reszcie gier
@Shatter: tak
A która najlepsza? Mam dwóch faworytów:
1. Stellaris jest najbliżej grom 4X gdzie nie jesteś ograniczony zastaną sytuacją na mapie, bo ta jest generowana. Przebogata we wszystko ale w late występuje olbrzymi lag jeśli nie masz top procka.
2. CK2, skoro grałeś, to wiesz z czym to się je. Ja gram
Co do ck2 u mnie też było tak, że nie mogłem się odkleić, ale musiałem "bo coś tam" no i potem już nie wróciłem. Nie wiem czy to nie był przypadkiem czas kiedy musiałem coś na studia porobić i usunąłem grę z kompa xd
Ja polecam to to to:
źródło: Screenshot_389
Pobierz1. CK2
2. EU4
3. Stellaris
4. HOI4