Aktywne Wpisy

CheekiBreekiBandito +387
źródło: temp_file3828091634160998515
Pobierz
AidsFiesta +410
Jestem na robocie właśnie u klientów, i jest taka fajna 18 letnia niunia, trochę ją tam podrywałem, ale chyba nie jest zainteresowana. Właśnie sobie walę kloca u nich na kiblu a w łazience mają cały kaloryfer suszących się majeteczek i staniczków. Kusi jak diabli ale trzymam się już 3 tyg bez keksu i 2 tyg no fap więc szkoda passy. No i nie chciałbym sam przed sobą robić creepa z siebie. Niuchnę

Co do giełdy, zainteresuj się ETF. Inwestowanie w pojedyncze spółki jak sam zauważyłeś może być ryzykowne. Pamiętaj też że giełda może być Twoją drugą finansową nogą. Nieruchomości też mogą mocno stracić, np. w wyniku wojny.
Zamiast się kłócić to można 50% w nieruchy i 50% w akcje i obligacje
Jakbyś czytał ze zrozumieniem to nikt tutaj nie poleca kupować akcji pojedynczej firmy tylko indeksy. Kurnikowcom można tłumaczyć to 100 razy, ale ich intelekt pozwala im jedynie przeprocesować "doj czynsz za ten miesionc".
@Talarsson: Tak obserwuję z boku od jakiegoś czasu wybrane spółeczki, czy nie jest teraz tak, że wiele firm raportuje wyniki lepsze od założeń po czym dzień później jest zjazd na wartości?
Skoro miałeś w tym kupę kasy i grałeś longterm, to należało się konsekwentnie interesować. Po fatalnej premierze procesorów i następnie powtarzających się problemach należało sprzedać te akcje w p---u.
"kup i trzymaj" to ruletka opierająca się na szczęściu, jeśli chcesz nie polegać
ETF i gielda... za duzo wtop widzialem wsrod znajomych, to naprawde trzeba ogarniac. ja wiem, ze ludzie jak sie chwala to sukcesami. O porazkach rzadko ktos postuje. Zakladam, ze jednak ci wyzej lepiej ogarniaja. Nie mam w zwyczaju bic sie z kims, kto cos trenuje od lat, ma potezne zasoby i wiedze.
@
I ja wiem, są sygnały, ale często dopiero widać je po fakcie.
Na głupi film stanowskiego nabrało się kilka tysięcy wykopków, a tacy eksperci :)
A sygnały jasne były, że to fake.