Wpis z mikrobloga

• 0
@golomb13: tylko ja już się tak kilka razy przejechałem i od tego czasu jestem bardziej ostrożny. Jeśli scenariusz bańkowy by się potwierdził, to może nie być ciekawie
  • Odpowiedz
@Matheo780: OK wiec jako semis uwazam ze to dobra cena AMD ale osobiscie pakuje w Nvidie i trzymam do earningsow - AMD jest najnizej YTD a historia sie nie zmienila, te earningsy co byly wraz z guidance wygladaly naprawde dobrze.
  • Odpowiedz
@Matheo780: google it, buffet to stary pierdziel ze spokojnymi spolkami typu Bank of America czy Coca Cola, nie robi jazdy bez trzymanki

no tylko tego Appla miał, ale wysypal się z połowy
  • Odpowiedz
@Matheo780: buffet tylko dzięki gigantycznej pozycji na Apple nie underperformował sp500, ale teraz uznał, że dobre wyniki to już nie dla niego. Do pozycji na Apple mieli go długo przekonywać współpracownicy co im się finalnie udało. Gdyby nie to, to akcje BRK byłyby o połowę niżej, a tak są mniej-wiecej na równi z sp500. Nasdaq100 underperformuje konkretnie.

Apple out, producenci guzików in. Dziadzia nie kmini o co chodzi z tym
  • Odpowiedz
  • 0
@golomb13: ta Nvidia też jest kusząca, tylko nie wiem czy nie jest zbyt przegrzana i za dużo ulicy się tam zapakowało. AMD trochę bezpieczniej brzmi z większymi potencjałami do wzrostu
  • Odpowiedz
@Matheo780: Obijaja biedna nvidie ostatnio ale to wciaz papier z najwiekszymi perspektywami, teraz moze byc niebezpiecznie do earningsow ktore beda 28, ALE jak beda doskonale (oby) to caly nasdaczi zapomina o czymkolwiek zwiazanym z kryzysem.
  • Odpowiedz