Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kiedys myslalem ze jak bede w zwiazku to bedzie mi latwiej finansowo zyc, rozumiecie, wspolny budzet XDDDDD
Ignorancja to blogoslawienstwo. Mam tego wiecej:
-myslalem ze kobiety sa oparciem(tymczasem jestes slaby-papa),
-ze beda urozmaiceniem czasu wolnego(tymczasem organizuj im czas wolny),
-ze beda dobre w lozku xD(na 30 dziewczyn mialem dwie dobre w lozku),
-ze pomoga w domu, sprztanie gotowanie(tymczasem gotuj za dwie osoby, syf wiekszy),
-ze mozna zaufac(dwa razy zdradzony),
Ogolnie mam przemyslenie, ze kiedys kobiety zajmowaly sie domem i byly bardziej przydatne. Teraz sa zupelnie bezuzyteczne poza posiadaniem pochwy. Zaraz sie zleca rozowe hurrr kobieta to nie przedmiot zeby byla przydatna durrrr xD No pewnie, ja wszystko bede ogarnial sam albo musze sie zniszyc do poziomu leniwej syfiary, moze bez zainteresowan ale za to z wywalonym ego. Mialem tez spoko dziewczyny, ktore byly pomocne ale byly bardzo mlode i trzeba bylo im wszystko pokazywac palcem, a nie lubie niesamodzielnych ludzi.
#zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: znowu wpis od oskiego który rucha wszystko co sie rusza i zdziwiony ze większość sie nie nadaje do niczego poważnego. szok. a to narzekanie ze młode dziewczyny jeszcze nie wszystko potrafią to też kto by sie spodziewał.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim wszystkie albo większość tych problemów byś rozwiązał jakbyś lepiej szukał. Choćby to zabawianie kobiety i organizowanie jej czasu wolnego można rozwiązać wybierając taką co czyta książki albo ma jakieś hobby jak szydełkowanie, wyszywanie, malowanie czy inne angażujące i czasochłonne. Wtedy możliwe że to Ty musiałbyś u niej szukać wolnego slotu czasowego na coś więc może lubisz takie co są na każde Twoje zawołanie bo nic w życiu nie robią same
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
Anonim (nie OP): moze po prostui jestes etatowym frajerem, ktory nie ma zadnych granic i kazdy kto moze mu wchodzi na glowe? Bo tylko i wylacznie to bije z tego co napiales. Cala reszta nie ma nic wspolnego z plciami ani matrymonialnymi sytuacjami.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz
  • 3
@mirko_anonim Takie sobie z jakiegoś powodu wybierałeś. ¯_(ツ)_/¯

Zresztą ciężko mi uwierzyć, że absolutnie żadna nigdy nie gotowała czy nie sprzątała, nie potrafiła sobie zorganizować czasu i w niczym nie wspierała.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: cytując klasyka: się wzięło księżniczkę do związku to trzeba na nią zapier... xD

a tak bardziej poważnie - albo schemat, alboś głupi, albo koloryzujesz

a tak w ogóle 2/10, bo odpisałam
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo babę to się bierze taką, którą można jeszcze jakoś ukształtować/zmienić/nauczyć. Jak trafiasz na taką co jest nieugięta w każdym temacie to mówisz jej elo i tyle. Ja święty nie jestem (patrz mój nick) ale jasno mówię czego oczekuję i albo pasuje, albo nara.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Kitku_Karola nawet jak mialy to wygaldalo to tak: s--s, to ja lece wyjsc z psem i wroce pozniej. Chata nieogarnieta, zarcie niezrobione. I mam do wyboru ugotowac dla naszej dwojki albo sie rozstac, bo rozmowy nic nie dawaly. Po prostu leniwe bulwy.
@alfka napisalem ze byly takie ale trzeba bylo palcem pokazac. Nigdy zadna nie powiedziala: pojde na zakupy i zrobie obiad. Jak juz to:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
✨️ Autor wpisu (OP): @4mmc-enjoyer kocham takie teksty xD Nie po to kobiety sa wolne, jest rownouprawnienie zebym ja mial kogos ksztaltowac. Nie mam na to ochoty. Chce niezalezna, samodzielna kobiete do relacji, a nie dziecko bez wlasnego zdania albo roszczeniowa p0lke. Powialo korwinem chopie
@moll ja sobie nikogo nie biore, to wychodzi naturalnie. Po drugie to przeciez z facetami jest podobnie. Niezaradne maminsynki, nie potrafia nawet ugotowac. Takie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to może zastanów się, dlaczego akurat takie przyciągasz, albo w którym momencie dajesz sobie wejść na głowę...

Bo w takie "nagromadzenie" syfiar i niedorajd to aż mi się wierzyć nie chce

I jaka to "walka o zdrowe relacje", jak po prostu jedziesz z ogólnikiem, że wszystkie baby takie są. Wszystkie z którymi byłeś raczej, a to różnica
  • Odpowiedz
@mirko_anonim wszystkie te kobiety Ty wybrałeś a później dałeś sobie wejść na głowę. Granice stawia się już od pierwszego spotkania a jeśli się tego nie robi to potem taka widzi że może nic nie robić bo Ty to zrobisz za nią i nie będzie konsekwencji że ją rzucisz bo nie dogadujecie się. Jesli jakiekolwiek rozmowy nie dają efektu to na co z nimi jesteś? Jesli masz tyle beznadziejnych partnerek na swoim
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie zrozumiałeś mnie, ja mam swoje nawyki, przyzwyczajenia, jest podział obowiązków. Przykładowo psa wziąłem zanim poznałem obecną babę, więc nie mam prawa wymagać od niej żeby z nim wyłaziła - ALE zaznaczyłem od razu, że mogę ją o to poprosić. Jakby się stawiała/robiła fochy to by tego samego dnia się pakowała. Ja już nie mam 20 lat, nie będę się bawić w jakieś gierki, walę prosto z mostu co
  • Odpowiedz
to bedzie mi latwiej finansowo zyc, rozumiecie, wspolny budzet XDDDDD

@mirko_anonim: bo zasadniczo jest, przynajmniej w kwestii mieszkaniowej, czy większych wydatków (samochód).

Natomiast reszta tego co piszesz, to kwestia dzielenia obowiązków, rozmowy czy uczenia się siebie nawzajem. Oczywiście jeżeli weźmiesz sobie jakąś tępą lambadziarę to z pustego i Salomon nie naleje, ale to już kwestia doboru
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @moll @Kitku_Karola nic wam nie powiedzialo to ze jestem singlem? Stawiam granice ale co podupcze to moje. Trzymasz taka 3 tyg i next. Co nie zmienia faktu, ze tacy sa teraz ludzie. Leniwi, roszczeniowi, ego top. Gdybym znalazl dziewczyne samodzielna, ktora ma swoja przestrzen i szanuje moja, traktujemy sie rowno, dzielimy wydatki po pol, to nie bylbym singlem

• Odpowiedz