Wpis z mikrobloga

Największą bekę to mam z Konfiarzy, którzy się cieszą z tej sytuacji. Ja rozumiem, że nienawiść do PO wygrywa ze wszystkim, ale pragmatyzmu to tutaj nie ma za grosz xD Ciekawe, kiedy Mentzen czy Bosak ruszą łbami i pomyślą, komu w wyborach prezydenckich Stanowski podkradnie więcej - Trzaskowskiemu czy Konfiarzowi?

I komu jest na rękę wzmocnienie Stanowskiego w elektoracie Mariuszowym, do którego startuje też Konfa? Bo moim zdaniem Stanowski faktycznie dotrzyma słowa i wystartuje w tych wyborach.

Tak naprawdę jedynym zwycięzcą jest PiS, bo nawet jeśli coś stracą (mniej niż Konfa), to dostaną to z powrotem w 2 turze z nadwyżką.

#kanalzero #konfederacja #polityka #neuropa #4konserwy #bekazpisu
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gours: Stanowskyyy okazałby się wtedy kolejnym następcą Kukiza, Palikota czy Stonogii czyli antysystemowiec do zbierania głosów niezdecydowanych i niezainteresowanych polityką. Cel wydaje się prosty - zmniejszyć przewagę koalicji załóżmy Trzaskowskiego i Hołowni (zwłaszcza Hołowni) a zwiększyć przewagę kandydata pisowskiego kimkolwiek by nie był do przejścia do drugiej tury. Nie chodzi o to by Stano wygrał a on to by podkradł jak najwięcej głosów koalicji głównie Hołowni.
Na tym ruchu zyskuje
  • Odpowiedz
  • 0
@TS_X9: mnie piecze dusko o to, że myślałem początkowo, że Stanowski został r-------y. Dla samej PO nie jest to większy problem
  • Odpowiedz
@galicjanin: wiem, jaja se robie ale po cichu chciałbym żeby wystawili Czarnka który zdemotywowałby umiarkowany elektorat a zmotywował radykalny. Nie wiem kogo mogą realnie wystawić Tobiaszek czy Płażyński = opcja Duda 2.0. w sensie że młody, zdolny. kto mógłby walczyć z Trzaskowskim i Hołownią. Autorytaryzm prezesa i dobieranie wokół siebie eunuchów zbiera żniwo
@WieszakKrzak Z tym Czarnkiem to był żart to musi być ktoś kto nie zrazi do siebie
  • Odpowiedz