Wpis z mikrobloga

@Drmscape2: Kabel bezpośrednio pod router. Alerna wi-fi jest ten sam problem.
@DarekMarek Mam problem ze zrywaniem internetu w całym mieszkaniu, dlaczego pingowanie DNS Google niczego nie pokazuje?
O co chodzi w wyrażeniach "internet Europa, internet świat", na wszystkich witrynami zrywa, mało tego nawet w trakcie gry czy oglądania strimów.
Jakie narzędzie do tego użyć konkretnie.
  • Odpowiedz
@Justifier6878: A masz może zdjęcie tego Giga connect, bo nie wiem czy mam ten model. Zakładałem tego neta trochę ponad rok temu, trzy razy byli technicy i d--a, nie wymienili. A na własną rękę nie mogę tego zrobić
  • Odpowiedz
@MxS89: internet PL, np WP, onet, świat to google itp, ogólnie pytanie czy problem jest w połączeniu ty<->router czy w połączeniu router<->internet
  • Odpowiedz
@MxS89:
Chodzi o to że jak pingujesz 8.8.8.8 to problem może być z łączami u jakichś pośredników.
By zweryfikować gdzie jest problem równocześnie pinguj swój router, jakieś urządzenie w domu(np. TV) i adresy po za nim. Bo może problem masz w domu.
  • Odpowiedz
Niby w jaki sposób miałbym mieć problem w domu światłowód idzie do routera do routera podłączony jest 2xPC etherneti 1 switch, reszta łączy się po wi-fi. Gdy dochodzi do przerwania połączenia wszystkie urządzenia łapią lagi w tym samym momencie. Na drugim PC też pingowałem i lost wynosił 2% średnio. W niedziele wieczorem dochodzi nawet do 4%. To chyba nie jest normalne? Chyba, że się mylę
  • Odpowiedz