Aktywne Wpisy
Mam odłożone na wkład własny x zł. Chciałbym mieć wkład własny x+40k, aby kupić mieszkanie o takim metrażu jak potrzebuję. Niestety sytuacja tak się skomplikowała że jak w tym momencie nie wezmę kredytu to mogę go nie dostać przez kolejny rok. Czy mogę zrobić tak że na wniosku wpisze wkład własny x+40k, ale pomiędzy otrzymaniem decyzji, a wpłaceniem wkładu wlasnego wezmę kredyt gotówkowy na 40k? Czy jest takie okno czasowe w którym

jmuhha +39
W sumie jeździł ktoś z was na kolonie za dzieciaka? Co tam się robiło? Pamiętacie jakieś większe odpały?
źródło: 1000025978
Pobierz

Rodzice przepisali na mnie mieszkanie ~15 lat temu, w którym nie mieszkam (trochę rodzinnych zawirowań i zabezpieczania majątku). Chcę skorzystać z kredytu na start. Jeśli dobrze rozumiem, przed wejściem ustawy w życie powinienem najlepiej dokonać aktu darowizny komuś w rodzinie, żeby ta nieruchomość nie zablokowała mnie od skorzystania z dopłaty? Jak długo zwykle trwa taka procedura darowizny?
#nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
"Jeśli dobrze rozumiem, przed wejściem ustawy w życie powinienem najlepiej dokonać aktu darowizny komuś w rodzinie"
znalazł jeden prosty trik, jak obejść przepisy ustawy. gościu, gdyby to miało tak działać jaki sens miałby wymóg braku mieszkania, skoro każdy by mógł tak zrobić?
poza tym ustawy nie będzie
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz