"za takie podejście to powinni dostawać bana w występowaniu w zawodach na parę lat. Jak mnie pracodawca wysyła na wyjazd służbowy to po to żeby zrobił swoją robotę, a nie żebym się pobawił za granicą…"
@Anubis12: Ale Typ pojechał na igrzyska bo się zakwalifikował czy za ładne oczy? Spełnił minimum to pojechał - Najwidoczniej mamy za dużo floty do wydania skoro wysyłamy Typów którzy nie tylko nie mają szanse dostać
@Marcinnx: @FrasierCrane Jakbyś posłuchał trochę lekkoatletów przynajmniej tych z Polski to większość z nich ma takie podejście (mam kilku znajomych), jakikolwiek wyjazd na zawody, jest traktowane jako wycieczka i zabawa XD Więc domyślam się, że nasi na IO mają podobne podejście. No i większość trenuje tylko pod stypendium jak się już załapią to cała reszta jest gdzieś, a zawody to atrakcja turystyczna.
@lentilek jeśli chodzi o imprezy międzynarodowe to prawda niestety. Jest garstka lekkoatletow w Polsce która się liczy na świecie i to nie jest konkurencja w jakikolwiek sposob losowa. Na papierze od razu widać, ktory będziesz mniej więcej. Jak ktoś robi ledwie minimum, to wiadomo że nawet nie ma co jechać bo po co xD jednak występ tego chlopka to kpina. Jak ma kontuzje to niech nie startuje, a jak startuje to
Ale Typ pojechał na igrzyska bo się zakwalifikował czy za ładne oczy?
@wrednyroman: Zwolnij. Minimum olimpijskie to próg wejścia, a nie jakieś kryterium za co się jedzie. Jedziesz za hajs sponsorów + związku, w zamian za godne reprezentowanie narodu. Zgodnie ze ślubowaniem, które składa każdy polski olimpijczyk:
(...) Robimy to dla honoru naszych drużyn, z poszanowaniem fundamentalnych zasad olimpizmu,
@wrednyroman no i mam nadzieję że na następne nie pojedzie. Dla niektórych presja podczas IO to dodatkowa motywacja i robią swoje życiówki i wtedy możemy myśleć o tym że jest młody i może jeszcze się rozwinie. Natomiast jeżeli zawodnik w trakcie biegu zwalnia bo nie widzi sensu rywalizacji ani dawania z siebie 110%, a później daje błyskotliwy komentarz że w sumie jest młody i to zabawa to dla mnie nie ma
@Marcinnx: koleś przetruchtał ostatnie 30m i ma czas 0,5 gorszy od takiej Swobody która wygrała swój bieg eliminacyjny xDDDD Po co w ogóle organizować zawody bab xD
@Marcinnx: Akurat mówiąc to podrapał się po nosie co oznacza, że prawdopodobnie ściemniał ale po takim biegu co miał wymyślić na szybko... No chlapnął.
@Anubis12: wyjmijcie kija z d--y. To nie Korea Północna.. widzi że jest ostatni to co miał dla wykopów sobie żyły wypruć… był jednym z najlepszych w Polsce a że konkurował z murzynami z nogami jak żyrafy to miał pewnie zdechnąć aby tylko przybiec przedostatni
@PROponujek: Myślałem, ze jak ktoś jest najlepszy z danego kraju i dostaje się na igrzyska bo jest lepszy niż wszyscy pozostali z jego kraju to nie powinieneś mieć do niego pretensji tylko do wszystkich pozostałych, że nie są w stanie wygrać z kimś takim i awansować na IO.
@Kylu45 dokładnie tak miał zrobić, żeby końcowy czas nie wyglądał jak by dziecko na wf-ie biegało na ocenę. Wy to już żadnych wymagań nie macie nie? Wszystko może być byle jakie sport, polityka, gospodarka.
MIRROR
#paryz2024 #paryz2024gif
@Anubis12: Ale Typ pojechał na igrzyska bo się zakwalifikował czy za ładne oczy? Spełnił minimum to pojechał - Najwidoczniej mamy za dużo floty do wydania skoro wysyłamy Typów którzy nie tylko nie mają szanse dostać
Jakbyś posłuchał trochę lekkoatletów przynajmniej tych z Polski to większość z nich ma takie podejście (mam kilku znajomych), jakikolwiek wyjazd na zawody, jest traktowane jako wycieczka i zabawa XD Więc domyślam się, że nasi na IO mają podobne podejście. No i większość trenuje tylko pod stypendium jak się już załapią to cała reszta jest gdzieś, a zawody to atrakcja turystyczna.
jednak występ tego chlopka to kpina. Jak ma kontuzje to niech nie startuje, a jak startuje to
@wrednyroman: Zwolnij. Minimum olimpijskie to próg wejścia, a nie jakieś kryterium za co się jedzie. Jedziesz za hajs sponsorów + związku, w zamian za godne reprezentowanie narodu. Zgodnie ze ślubowaniem, które składa każdy polski olimpijczyk:
@Marcinnx: Akurat mówiąc to podrapał się po nosie co oznacza, że prawdopodobnie ściemniał ale po takim biegu co miał wymyślić na szybko... No chlapnął.