Wpis z mikrobloga

Po napisaniu postu dodaje to zdanie: A MOŻE KTOŚ MA INNY POMYSŁ JAK ROZWIĄZAĆ TEN PROBLEM?

---

Cześć, mój dom ma parter i piętro. Na parterze, w biurze, mam komputer, który musi tam zostać. Po przeciwnej stronie domu na piętrze będę miał salon z TV.

I teraz do rzeczy. Chciałbym przewiercić się przez sufit i w peszlu puścić kabel HDMI i przedłużacz USB w posadzce - pod wylewką ogrzewania podłogowego. (tak samo jak puszczona będzie elektryka).

Ogólnie wiem, że to by działało, ale czy ogrzewanie podłogowe tutaj nie będzie jakoś przeszkadzać? W przedłużaczu USB chcę wpiąć odbiornik bluetooth, w salonie, aby łączył mi się na luzie pad do komputera - czy długość przedłużacza (10, a może nawet 15m) nie będzie problemem? Jakieś opóźnienia?

Czy ktoś z was w ogóle kładł tak długi kabel HDMI w peszlu pod posadzką i może dać znać czy u niego wszystko działa?
No i czy ktoś z was ma do polecenia jakiś naprawdę dobry i pewny kabel HDMI, który wytrzyma dłuuugie lata?

Nie jestem jakimś wielkim graczem, ale chciałbym kilka razy w miesiącu siąść wygodnie na kanapie przed dużym TV i sobie pograć. Kupno drugiego PC odpada, bo ładowanie ponownie kilku tysięcy mi jednak szkoda.

#gry #elektronika #elektryka #budownictwo #budowadomu #remontujzwykopem #remont #xbox #playstation
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@albertmilosz: Nie będzie działać na takiej odległości z tego co wiem, używa się extenderów światłowodowych na takie operacje albo choć ethernetowych, czy coś z thunderbolt
A i pamiętaj że wtyczka hdmi nie jest okrągła i dość spory ten peszel by musiał być i przewierty :P
  • Odpowiedz
@albertmilosz: Ja mam 20m hdmi i 20 m usb puszczone pomiędzy salonem a "biurem", protipy daj rurę od wody taką żeby kable miały luz w przyszłości jak zostawisz pilota możesz sobie przeciągać co ci się spodoba.
  • Odpowiedz
A MOŻE KTOŚ MA INNY POMYSŁ JAK ROZWIĄZAĆ TEN PROBLEM?

@albertmilosz: aplikacja steam link w telewizorze, wystarczy szybkie wifi albo jeszcze lepiej - TV i PC na kablu, pad z konsoli parujesz z telewizorem i grasz
  • Odpowiedz
@albertmilosz: kup kabel hdmi optyczny (tylko go w dobrą stronę połóż :)) i nie będzie problemu z sygnałem, ogrzewanie podłogowe nic temu nie zrobi, a kabel usb jeżeli jest to 3.0+ i dobrej jakości to maks 20m. Daj je w jakąś gładką rurę (np. kanalizacyjna) to będziesz mógł w przyszłości wymienić jakby coś albo dodać dodatkowe
  • Odpowiedz
  • 1
@albertmilosz

Nie jestem jakimś wielkim graczem, ale chciałbym kilka razy w miesiącu siąść wygodnie na kanapie przed dużym TV i sobie pograć.

Pady usb/bt podpięte do TV i aplikacja moonlight.
  • Odpowiedz