Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hi,

przez 3 lata pracowalem w projektach w ktorym wsyztsko sie budowalo od nowa. Sporo sie uczylem, poznawalem, dynamicznie bylo. Moje ostatnie miesiace to dwa projekty (korpo), w ktorych kod jest, ale nowosci nie ma, albo rzadko, a zwykle z wew. frameworkow, sa jakie bugi, modyfikacje, p--------y. Dziwnie sie czuje, bo nie jest tak dynamicznie, jest spokojnie. Hajs sie mocno zgadza, ale tak jakos nie wiem... Chyba pozostaje odlozyc grosza, doksztalcac sie w wolnych chwilach i jak sie znudzi to znowu do czegos dynamicznego. Co myslicie? Byliscie w takiej sytuacji?

Pzdr
#programista15k #programowanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Hajs sie zgadza, to po co to zmieniac?
Masz czas, to wykorzystuj go na co chcesz.
Nigdy nie wiesz, czy to co robisz teraz bedzie trwac wiecznie, więc korzystaj
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: O ile się całkowicie nie uwsteczniasz, to ja bym nie zmieniał. Na takim rynku jak teraz stabilność i spokój są ważniejsze niż pogoń za nowościami. Jak rynek się ustabilizuje, to po pierwsze będziesz miał więcej opcji, a po drugie w twojej bieżącej firmie może się pojawić coś bardziej dynamicznego, bo teraz większość firm podchodzi raczej ostrożnie do wszelkich inwestycji w nowości.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim normalna sprawa, zazwyczaj z grubsza projekty dzielą się na w miarę świeże i dynamiczne oraz na utrzymaniowke, hajs nie jest od tego rodzaju projektów, jeśli wiesz że będziesz się męczył to po jakimś czasie się rozglądaj żeby była robota dynamiczna i z dobrym hajsem
  • Odpowiedz
Mam odmienne zdanie od przedmówców. Czujesz, że się nudzisz i możesz robić więcej? Kiedy to wykorzystasz? Za 5-10 lat? Ucz się i zdobywaj doświadczenie - teraz - gdy masz najbardziej chłonny umysł i najwięcej chęci. Nie czekaj, aż przyzwyczaisz się do hajsu i chujowej roboty. Firma się rozpadnie, albo cię zwolnią, kwestia czasu. Czy ta kasa jest warta tych lat, gdzie rozwijałeś się/uczyłeś się na pół gwizdka?

Koledzy pewnie mają
  • Odpowiedz