Wpis z mikrobloga

Teraz poczytałem chwilę o tej/tym algierskim zawodniku w boksie, który bije kobiety i to nie jest tak, jak się pisze w Internecie. To nie jest żaden trans, tam nie było zmiany płci. Ona się urodziła i dorastała jako kobieta, tylko ma „zaburzenia rozwoju płciowego”, co powoduje, że ma testosteron jak mężczyzna.

W każdym razie jest to bardziej skomplikowana sprawa niż się wydawało. Jest to de facto kobieta, a jeśli mielibyśmy ją dyskwalifikować z powodu tych zaburzeń, to można by oskarżać MKOl w sumie o jakąś dyskryminację. No bo nie jest to żaden mężczyzna na pewno.

#paryz2024 #boks
Gours - Teraz poczytałem chwilę o tej/tym algierskim zawodniku w boksie, który bije k...

źródło: IMG_4093

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gours: dziwadło z nadmiarem testosteronu. Może zaczniemy tam wpuszczać do walk ludzi z zaburzeniami rozwoju mięśni przez co mają abnormalne, pięciokrotnie większe bice?
  • Odpowiedz
@PozdroPocwicz:

dziwadło z nadmiarem testosteronu. Może zaczniemy tam wpuszczać do walk ludzi z zaburzeniami rozwoju mięśni przez co mają abnormalne, pięciokrotnie większe bice?

Nie widze przeszkód. Wielu sportowców to dziwadła. Koszykarze mający 220 cm to też dziwadła. To są igrzyska olimpijskie a nie igrzyska przeciętnych.
  • Odpowiedz
@Gours był jeden jeden trans ale w podnoszeniu ciężarów na poprzedniej olimpiadzie. Tylko że ten gościu wcześniej startował w zawodach mężczyzn i później mu die odmienilo.
Tutaj ta bokserka od początku była kobietą, ojciec jej nawet mówił że to sport nie dla kobiet tylko wygląda jak facet i ma hormony inne niż kobiety. Tutaj jej szkoda bardziej.
  • Odpowiedz
Ona się urodziła i dorastała jako kobieta, tylko ma „zaburzenia rozwoju płciowego”, co powoduje, że ma testosteron jak mężczyzna.

@Gours: Ojoj, jak to, przeciez konfiarze i reszta prawactwa mowi ze sa tylko 2 płcie, kobieta i mezczyzna, i zadne spektrum nie istnieje, bo na biologii w podstawowce tak było!
Tyle smiania sie z zukowskiej ze biologiczny mezczyzna moze urodzic dziecko, bo przeciez skoro ktos ma chromosomy XY to facet, a
harrame - >Ona się urodziła i dorastała jako kobieta, tylko ma „zaburzenia rozwoju pł...

źródło: obraz_2024-08-01_175841021

Pobierz
  • Odpowiedz
@mackbig: jakby zaczęli to przestałbym oglądać. Oh wait, nigdy tej farsy nie oglądałem xd
Osobiście uważam, że kreatury jak ta o której tu jest mowa powinny być zbanowane z igrzysk. Ot nie chcę go/jej oglądać. Przy pytaniach o przyczyny niechęci odsyłam do najbliższego biura partii Razem. Pozdrawiam cieplutko.
  • Odpowiedz
Tutaj jej szkoda bardziej.

@Bonaparte_34: tak średnio bardziej, bo ona co najwyżej nie dostanie nagrody na zawodach. Najbardziej to szkoda to drugiej dziewczyny na ringu, która może wyjść z uszkodzeniami mózgu z takiej walki, a wygrać i tak nie będzie miała szansy więc medalu też nie dostanie. Oczywiście że przykro że ma taki problem, ale wybrała sobie fatalny zawód przy swoich uwarunkowaniach, w którym nigdy nie powinna mieć przyszłości lejąc
  • Odpowiedz
Tutaj ta bokserka od początku była kobietą, ojciec jej nawet mówił że to sport nie dla kobiet tylko wygląda jak facet i ma hormony inne niż kobiety. Tutaj jej szkoda bardziej.

@Bonaparte_34: a w jej kraju nie ma dopuszczonych żadnych procedur medycznych w kierunku trans, w papierach też nie można zmienić płci ( ʖ̯)
  • Odpowiedz