Wpis z mikrobloga

urodziłam dwójkę przecież może sobie sam urodź jak to takie ważne, bo ja wyrabiam normę za 1 i trochę polki
  • Odpowiedz
urodziłam dwójkę przecież może sobie sam urodź jak to takie ważne, bo ja wyrabiam normę za 1 i trochę polki

@KingaM: moim zdaniem z tego powodu powinnaś mieć niższy wiek emerytalny niż bezdzietni.
  • Odpowiedz
@KingaM ok, to dla pani wiek emerytalny może pozostać bez zmian. Ale w przypadku bezdzietnych kobiet należy go zrównać z wiekiem przechodzenia na emeryturę mężczyzn.
  • Odpowiedz
@KingaM: możesz urodzić nawet 10 i chwała Ci za to. Jeden przypadek jest jednak statystycznie pomijalny i fakty są niezmienne: dzietność ryje po dnie i niedługo zapuka w nie od spodu, Polki nie rodzą dzieci, ale za to korzystają z przywilejów wynikających z rodzenia dzieci.
  • Odpowiedz
@Klimbert: ja spłodziłem dwójkę dzieci i się nimi zajmujemy z żoną od ładnych paru lat. Też proszę niższy wiek emerytalny. Nie rozumiem tego faworyzowania kobiet
  • Odpowiedz
@Klimbert @Kopytnik_1

No i mamy pierwszych cucków xdxdxdxd

Mężczyźni też biorą udział w "produkcji" i angażują swoje zasoby, czas i energię w wychowanie dzieci (często nawet w większym stopniu niż kobiety) więc ewentualne obniżenie wieku emerytalnego z tego tytułu należy im się tak samo jak nie bardziej.
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator: Jak chłop idzie na wojnę to c--j z nim, jego ciało należy do społeczeństwa i nic się nie należy.

Jak kobieta zachodzi w ciążę i ją boli poród to nagle metafizyka i należy się za to dodatkowe 5 lat życia na koszt społeczeństwa.

Miej nadzieję że nie dostaniesz kamieni nerkowych bo jeszcze się okaże że dałeś się sfrajerzyć i urodziłeś nie dostając przedwcześnie praw emerytalnych za przecisniecie obiektu przez
  • Odpowiedz
@Papieska_Bestia_z_Wadowic_2137: zapewniam Cię, że ceny nieruchomości mają co najwyżej minimalne przełożenie na dzietność. Żadne pieniądze lub mieszkania nie przekonają już ludzi do rodzicielstwa.

Powinniśmy przygotować się do katastrofy demograficznej, a pierwszym krokiem ku temu powinna być likwidacja emerytalnej dyskryminacji mężczyzn.
  • Odpowiedz