Aktywne Wpisy
toporek1234 +624
Ta komentatorka cały czas mówi BOJSKO zamiast BOISKO zupełnie jak Tomasz Hajto, który równolegle komentuje mecz Jagiellonii Białystok. Sprawdziłem - to Magdalena Śliwa, która urodziła się w Makowie Podhalańskim. Tomasz Hajto również jest z tej miejscowości.
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz
Także w Makowie Podhalańskim najwyraźniej mówi się bojsko na boisko. Taka ciekawostka.
#paryz2024 #mecz
alverini +160
1.W Gdańsku działał zły układ trójmiejski
2. Iwona wieczorek
3. Gdańsk jest tak wielki że jak się zgubię to zostanę bezdomnym i do końca życia nie znajdę drogi do domu
4. Zostanę zgwałcony
Do dzisiaj kisne srogo z tej inby. Jak już do nich dotarło ze nie jestem icg własnością to matka z babką dały 1400cbl na msze XD².
W ogole jak wjechali do miasta to byli pod wrażeniem ze takie miasta są w polsce.
Zapraszam do dyskusji bo jest o czym xD
#polskiedomy #patologiazewsi #proletariat
#chwalesie #takbylo #truestory
@Skuner: cejrowski chłopski rozum here xD
@SpalaczBenzyny: które zdecydowana większość ludzi używa maks raz w roku albo wcale. Poza tym, wolę raz na jakiś czas dojechać te 1.5h na lotnisko niż mieć je ciągle pod nosem, a #!$%@?ć się dużym
@DerMitteleuropaer: co za idiotyzmy. Jak mieszkasz w rozpadającej się ruinie, to może i masz ciągle coś do roboty. W każdym minimalnie, średnio czy dobrze utrzymanym domu nie trzeba nic "non stop" robić. Ogród też zależy co się chce, można obsiać trawą i tylko robota koszącego zapuścić.
Zapomnialeles chyba o czynszu do spółdzielni mieszkaniowej, który występuje nawet we własnościowych mieszkaniach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Myśle, że tego trzeba doświadczyć żeby zrozumieć, że mieszkanie to etap przejściowy do prozy życia i harmonii gdzieś na działeczce.
Wspinaczka, jazda konna, łucznictwo, zapasy, boks, broń biała, pływanie, skoki do wody, noszenie ciężarów, rąbanie drewna, taniec - kilka przykładowych aktywności fizycznych które wieki były organicznie wplecione w ludzkie życie, a
@tellet: ja mieszkam na wsi i miałem okazję spróbować wszystkiego o czym piszesz, przecież tego się nie je codziennie(a przynajmniej "normalny" człowiek), o czym ty gadasz w ogóle? Wystarczy mieć auto i sobie zrobić wycieczkę po okolicach.
Kino w czasach Starlinka i tanich rzutników, ekranów wymyka się mojemu pojmowaniu. Wolałbym obejrzeć wybrany przez siebie film leżąc w ciepłej bani niż trykać się łokciami ze spoceńcem kruszącym na mnie popkornem maślanym, oglądając jedno z kilku ścierw do wyboru wyplutych akurat przez Hollywood
Muzyka: mogę jej słuchać głośno kiedy
I tu się właśnie mylisz, ja teraz z córą praktycznie co drugi dzień gdzieś jesteśmy i czasu nam brakuje aby wszystko zobaczyć. Korzystamy z wakacji, bo dużo ośrodków przygotowało arcyciekawe zajęcia. Poza sezonem letnim też nie jest źle i tak ze 1-2 razy w tygodniu gdzieś tam sobie lecimy, jest w czym przebierać. To jak wykorzystujesz czas wolny, zależy tylko od ciebie ¯\(ツ)/¯
Tu
Oczywiście z pewnością są ludzie którzy w wielkim mieście odnajdują równowagę. Jeśli razem z córą uwielbiacie eksplorację takich miejsc to wspaniale. Ja jeszcze nie mam dzieci ale dużo bardziej marzy mi się z nimi eksploracja przyrody z dala od zgiełku. Kryteriów tego nie spełnia dla mnie 4 godzinny spacer
Każdy ma to co lubi, ja też uwielbiam przyrodę.
I
Czyli wkładasz penisa do cipy?
@milosh345: Mówiłem o marnowaniu czasu. Zrobienie przelewu mi zajmuje 5 sekund.
W życiu nie chcę mieć żadnej działki. Chcę móc za to zamknąć drzwi i wyjechać na miesiąc nie martwiąc się niczym. Czy przy domu jest to możliwe? Np. w zimie.
@Skuner: Ja Ci powiem to samo, bo pochodzę ze wsi i spędziłem tam kilkanaście lat swojej młodości.
1.Ogólnie najbardziej mi dokuczał brak prywatności, jak o 8 wieczorem dupczyłeś w krzakach jakąś pannę, to o 8 rano wiedziała o tym już cała wieś łącznie z twoją matką i księdzem, szybkość plotki czasem przekraczała barierę dźwięku ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Także na wsi nie można być "anonimowym" i jak nie lubisz nadmiernych interakcji z sąsiadami i całą wsią (jak ja),