Wpis z mikrobloga

#windowsphone #android

Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś 5" telefonu ale mam obawę o jego gabaryty i tu pojawia się #pytanie do osób które na co dzień użytkują takie krowiska.

W czym nosicie swoje telefony, szczególnie latem gdy człowiek ma na sobie jakiś t-shirt + krótkie spodenki?

Są jakieś etui czy kabury przyczepiane do paska? Bo innej możliwości komfortowego poruszania się z takim telefonem raczej nie widzę.

Przymierzyłem się do SE Xperia Z i w kieszeń jeansów jakoś włazi ale np już do przedniej kieszonki koszuli nie bardzo.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@worldmaster: 5 cali to nie aż tak dużo. Obecnie nie ma pięciocalowca z WP. Za miesiąc - dwa będzie premiera Nokia Lumia 930. Obecnie masz do wyboru 4,5 lub 6 cali. Ja mam Lumię 925 - 4,5 cala. Przesiadłem się z Andka 4,7 i nie odczuwam różnicy ze względu na wyższą rozdzielczość. Polecam przemyśleć ten rozmiar.
  • Odpowiedz
@worldmaster: u mnie SGS III, 4,8", wcześniej Nexus 4, 4,7".

Do jeansów spokojnie wchodzi, przy siadaniu czy przysiadach nie ma problemu. Zwróć uwagę, że te telefony są dość cienkie, co znacznie pomaga.

Wszystką jest kwestią przyzwyczajenia i ja jakoś nie boję się przejścia jeszcze wyżej, w okolicy 5,5".

Latem do szortów czy innych spodni też bezproblemowo pasują.
  • Odpowiedz
Na lato mam zakupioną saszetkę taką na biodra, w której mieszczę spokojnie telefon, portfel, fajki, scyzoryk i jeszcze mam miejsce na jakieś dodatkowe rzeczy.
  • Odpowiedz