Wpis z mikrobloga

Mirki z tagu #audiovoodoo zrobiłem sobie głośnik używając najtańszego wzmacniacza pam8403, dwóch najtańszych używanych głośników z allegro po 12,50 za sztukę oraz pudełka z drewna które znalazłem na śmietniku.
Zrobiłem dwie dziury. W środku wyłożyłem czymś co będzie tłumiło. Zakleiłem dziury gorącym klejem. Nawet zrobiłem otwór z tyłu obudowany z resztki jednorazowej efajki, co by sobie głośniki luźno chodziły. Całość prezentuje się fajnie i gra przyjemnie. Do komputera jak znalazł bo zasilanie 5v. Jak typowy chłop zrobiłem zdjęcia tylko jak robiłem a końcowego nie mam XD
Zapraszam do hejtu bo brakuje mocnego basu oraz rezonatora pola antygrawitacyjnego
urodzajnaziemia - Mirki z tagu #audiovoodoo zrobiłem sobie głośnik używając najtańsze...

źródło: IMG_0666

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@urodzajnaziemia Widzę, że jesteś dumny ze swojego projektu. Ale może wyjaśnisz z czego? Z tego, że wzmacniacz pam8403 użyłeś w głośniku? Przerost formy nad treścią. Ale przed kolegami będziesz szpanował jakiego to ty (specjalnie z małej litery) masz głośnika. Może byś lepiej wykorzystał pam8403
  • Odpowiedz