Wpis z mikrobloga

To jest człowiek od cytowania ciekawostek z wikipedii i dokładnie to tutaj zrobił.

@ffrreeaakk: ciekawostek sportowych bo jest komentatorem sportowym. Nie życzę sobie aby oglądając wydarzenia sportowe komentator zaczynał mówić i krytykować jakiś ustrój czy ludzi i wciskać w to politykę. Niech opowiada ciekawostki na temat lekkoatletów czy rekordów sportowych a na inny temat niech zamilczy albo niech wygłasza to sobie prywatnie w domu albo na wykopie pod wymyslonym pseudonimem.
  • Odpowiedz
@tombeczka: a czy olimpiada jest miejscem do prezentowania treści ideologiczo-politycznych?

Wiodące przesłanie to że narrator wyobraża sobie mokra wizję komunizmu wlasnie

Co za ameby pulsuje te wypociny xDD
  • Odpowiedz
@zonobijca: po co pchacie tą politykę do sportu? nie mógł powiedzieć ze to piosenka johna lenonna, że to tzw hymn pacyfistów dlatego jest na olimpiadzie? nie, musiał wpychać politykę

• Odpowiedz
@zonobijca: A kto nas trzymał za mordę jak Kurdej-Szatan zwolniono? A no tak, przecież cancel culture działa tylko w jedną stronę, w drugą to uzasadnione chronienie wartości i inne bzdety xDDD Dobrze że go zawiesili. Miał komentować, a nie wciskać swoje poglądy które #nikogo jakie by one nie były.
  • Odpowiedz
@zonobijca: Na pytanie o "co ma unia do tego, że Babiarz został zawieszony?" odpowiadasz "Idź tam zajeb niski pokłon ryżemu, hrabiance, stolcowi i reszcie towarzystwa, najlepiej uderz mocno czołem w posadzkę"
Gościu miał rację, już nieźle ci walnęło w dekiel. Pozdrów Memcena XD
  • Odpowiedz
@EmDeCe Oczywiscie, ze komunizm bo to komunisci na masową skalę chcieli wdrożyć pomysł „państw bez religii”. Konfiskata majątków kościelnych/cerkiewnych, zabójstwa bądź łagry dla duchowieństwa, prześladowanie wierzących, taktowanie ich jako obywateli gorszej kategorii itp. Do dziś ta forma istnieje w Korei Północnej- państwie jak najbardziej na ideach komunistycznych opartym.

@meres: Ja też uważam, że państwo powinno być świeckie, więc jestem komunistą.
  • Odpowiedz
@tombeczka: zapędził się, hipisowski utwór ma z komunizmem niezbyt wiele wspólnego. Ale nie powinno się babiarza wyrzucać. Możnaby go krytykować za te wypowiedź, mieszać z błotem, ale wywalenie go za to to gruba przesada i zamiast grzać jego głupotę będzie grzana teraz jego niezłomność w walce z chochołem
  • Odpowiedz
@tombeczka: i sam Lennon traktuje to jako manifest komunistyczny?

Idea bez nienawiści nie wyklucza narodów i religii, wystarczy praktykować definicję dosłowną wolności - moja kończy się tam, gdzie Twoja. A nie jakieś cudza na kiju przyćpanego Bitelsa.
  • Odpowiedz