Aktywne Wpisy

daeun +80
#rozdajo jakiego na wykopie jeszcze nie było. Mam luźne 1,5mln złotych i z checią pomogę odmienić życie kilku z was.(。◕‿‿◕。)
Każda osoba która zasubskrybuje mój profil i napisze na co przydałby się jemu te pieniążki otrzyma szansę otrzymania gotówki. O tym ile i w jakiej kwocie zadecydujecie wy sami głosując plusami.
#cebuladeals #rozdajo #nieruchomosci
Każda osoba która zasubskrybuje mój profil i napisze na co przydałby się jemu te pieniążki otrzyma szansę otrzymania gotówki. O tym ile i w jakiej kwocie zadecydujecie wy sami głosując plusami.
#cebuladeals #rozdajo #nieruchomosci

źródło: temp_file1653295140056787202
Pobierz
WielkiNos +747
Polecam zobaczyć ten skowyt silnych i niezależnych kobiet pod filmem, na którym ta oto sympatyczna pani pokazuje jakie smaczne jedzenie przygotowała dla swojego męża do pracy.
Okazuje się, że: "każdy ma prawo żyć jak chce pod warunkiem, że nikomu nie wyrządza krzywdy" kończy się kiedy kobieta postanawia zrobić coś miłego dla własnego faceta. Dla współczesnych wyzwolonych kobiet nie ma większego triggera.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #takaprawda
Okazuje się, że: "każdy ma prawo żyć jak chce pod warunkiem, że nikomu nie wyrządza krzywdy" kończy się kiedy kobieta postanawia zrobić coś miłego dla własnego faceta. Dla współczesnych wyzwolonych kobiet nie ma większego triggera.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #takaprawda

źródło: temp_file1615545882387298464
Pobierz
Jest rok 2024. Chłop chciałby od zera zacząć uczyć się modelowania 3d w Blenderze, chociażby pod drukowanie. Zajrzałem co ma Empik do zaoferowania w temacie, bo forma nauki z książką mi pasuje. Ale publikacje z lat 2007-9 to chyba średni pomysł. Chętnie przyjmę podpowiedzi, kogoś kto już przetarł ten szlak.
Na yt masz dużo wartośowych kanałów. Jak masz dwa monitory to na jednym odpalasz tutorial na drugim podążasz za nauczycielem.
@Smok_Baltazar: ja korzystałem bo nie znam cada a znam blendera. Ogólnie to jest słaby pomysł. Ogranij jakiegoś CADa np freecada. Co do blendera to jest dosyć prosty tylko ma trochę założenia jak VIM w linuksach, tzn, że sporą część rzeczy ogarniesz skrótami.
Jak chcesz kogoś kto faktycznie zna się na druku 3d i korzysta z blendera do druku 3d to na yt jest
https://www.cgboost.com/courses/free-blender-beginners-course
jakby Ci sie spodobalo to maja pare kursow (niestety platnych) ktore gorąco polecam
Dzięki wszystkim!
@Kryspin013: Jeszcze zależy, co się planuje drukować. Jak celem jest porzeźbić jakieś figurki, to jednak pod takie drukowanie Blender z CAD'em wygra.
@VGT: tak, ale jakieś pierdoły typu obudowy, dopasowany element itd to nawet przy głupiej przelotce cad wygrywa z blenderem xD Wiem co mówię bo ostatnio musiałem zaprojektować bardzo precyzyjny lejek i w blednerze bardzo słabo się wymiaruje. Wiem, że jest addon do blendera dodający wymiarowanie jak