Wpis z mikrobloga

Dzień dobry ! Przy ostatnim wpisie było " że przekombiniwany"" za dużo się dzieje" więc teraz klasyka- z nieoczywistym kamieniem - a bardziej szlifem który w Polsce nadal nie jest zbyt popularny . W szlifie szmaragdowym diamentu że względu na długość fasetek bardzo widać wszelkie niedoskonałości kamienia- dlatego poniżej VS2 nie ma sensu pchać się w ten szlif ;). Diament 0.70ct vvs2/H cert GiA. W stopie białego złota 585. 17k https://www.instagram.com/reel/C9y6Oado93F/?igsh=cHRtZ2FqM3p5N2h3 #sebsjewellery #zareczyny #jubilerstwo #zloto #bizuteria #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie #bogactwo
darkinvaider - Dzień dobry ! Przy ostatnim wpisie było " że przekombiniwany"" za dużo...

źródło: 1000040122

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@darkinvaider 17 tysięcy za takie kółko z metalu i kamyczek?! xD
Próżność i głupota ludzka byleby się pokazać mnie nigdy nie przestanie zadziwiać ((oo))

Jest tyle lepszych sposobów na wydanie takiej wolnej kwoty...
  • Odpowiedz
  • 2
@Tytanowy_Lucjan: kiedyś pracowałem za granicą w sklepie z luksusowymi zegarkami - bywy zegarki po 150-200k euro - znajomi mówili przecież za tyle to można dom zbudować luksusowy !! Tylko tego nie kupują ludzie na etacie w wynajętej kawalerce - oni już większość zachcianek szaraczka spełnili ;) i wydają w taki sposób
  • Odpowiedz
@darkinvaider Tyle, że to wciąż bezwartościowe zachcianki, bo czas te zegarki będą pokazywać tak samo. Czy kosztują 10 zł czy 1 milion zł ¯\(ツ)/¯

Ale może to ja jestem dziwny, bo wszystko traktuję w kontekście użytkowym, a nie ozdobnym czy prestiżowym.
Już bym wolał rozwalać kasę na jakieś igrzyska dla ludzi by się poniżali za hajs z nieba i startowali w różnych konkurencjach na ten przykład niż ładować wolne środki w
  • Odpowiedz
@Tytanowy_Lucjan: ale akurat zegarek ma się ciągle na łapie. To jest coś na co spoglądam wiele razy w ciągu dnia. Mimo upływu czasu, nadal robi mi się ciepło na serduszko jak na niego spojrzę. Dodatkowo czasami słyszę komplementy, że mam ładny zegarek - od razu się miło człowiekowi robi.
  • Odpowiedz
@Tytanowy_Lucjan:

17 tysięcy za takie kółko z metalu i kamyczek?! xD

Próżność i głupota ludzka byleby się pokazać mnie nigdy nie przestanie zadziwiać ((oo))

Jest tyle lepszych sposobów na wydanie takiej wolnej kwoty...

Odpowiedź brzmi tak:
Huczek - @Tytanowy_Lucjan: 
17 tysięcy za takie kółko z metalu i kamyczek?! xD
Próżno...
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer No spoko. Ja np. mam zegarek w telefonie, na kompie, na ścianach i nie pracuję w terenie więc tyle mi wystarczy. A każdy łańcuszek który dostałem w prezencie nosiłem może miesiąc lub dwa lądowały w szufladzie, bo zwyczajnie dziwnie się czuję nosząc na sobie coś więcej niż ubranie ¯\(ツ)/¯ Jakoś nie po drodze mi z ozdobami i nawet ubrania kupuję takie by nie było widać na nich żadnego loga albo
  • Odpowiedz
a jako wyrób

@moll: Może za 300 lat, jeżeli dany model był z jakiegoś powodu rzadki (aha i uważaj w międzyczasie, żeby nie zniszczyć).
  • Odpowiedz
@moll Taka to lokata kapitału, że w razie co złotnik łaskawie weźmie w cenie złomu ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

@Tytanowy_Lucjan: bzdura, jeśli wartość kruszców jest wysoka to jak najbardziej jest to lokata kapitału. Pytanie tylko jaką marżę sobie złotnik narzucił. Np. takie obrączki. Można kupić najtańsze, można kupić srebrne, można kupić złote niskiej próby i bez kamieni. A można
  • Odpowiedz