Aktywne Wpisy
xfin +27
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
wfyokyga +41
Dzień dobry
@Czysto: głównym czynnikiem spadku dzietności jest właśnie bezdzietność.
Potrzeba zmian systemowych, ale one nie byłyby wygodne dla ekonomii, więc mała szansa na ich wprowadzenie.
@Czysto: Nie uratuje, w żadnym kraju socjal nie zwiększył znacząco liczby urodzeń, były badania nt. i obliczono nawet ile te dotakowe dzieci kosztowały, liczby były horrendalne rzędu kilkunastu mln. za jedno dziecko.
W Polsce kobiety, które mają dzieci, mają ich średnio 1,9, niesądze, aby znacząco można
Kolejna sprawa, poradnia psychologiczno-pedagogiczna. Moje dziecko jest w spektrum autyzmu. Diagnozę musiałam robić prywatnie bo ppp najbliższe terminy na diagnozę ma
@Lonate: według demografów i ich badań to też nie ma wpływu na dzietność. Przypominam, że przedszkoli i żłobków nam jedynie przybywa, a dzietność pikuje.
W mojej miejscowości rodzinnej i jej okolicy, za czasów kiedy sam byłem dzieckiem, było jedno przedszkole w całej gminie. Obecnie przedszkole jest w każdej miejscowości i miejsce jest dla każdego dziecka. A urodzeń jest i tak
No i jeszcze pozostaje kwestia aborcji. Sama znam kobiety, które boją się zdecydować na dziecko właśnie przez to, że boją się co będzie jak płód będzie wadliwy genetycznie.
@Czysto: Według badań tylko 7% kobiet nie chce mieć dzieci, reszta ich nie ma bo nie znajduje odpowiedniego partnera, kobiety znacznie częściej migrują do dużych miast na studia, mężczyźni zostają w mniejszych ośrodkach, zbyt póżno decydują się na dziecko i pojawuają się problemy z płodnością itp.
@zmarnowany_czas: trudny w c--j.
Wystarczyłoby karać za dyskryminację mężczyzn i pozamykać onet i gw i większość problemu z głowy.
@HaPe: g---o prawda, w tych dużych ośrodkach żeby znaleźć kobiete to nawet robienie fikołków na kutasie nie pomoże