Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +411
Dodałam wczoraj wpis z naszej rocznicy. I dostałam masę wiadomości od ludzi, którzy są w trakcie rozwodu bądź po rozwodzie.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.
mkk141 +4
Mirki programiści 15k na rękę, jestem już zdołowany moją obecną sytuacją w logistyce i transporcie, jest martwy okres, nic się nie dzieje, wysyłam CV i kompletna cisza. Mam trochę wolnego czasu, dobrze sobie radzę z komputerami i chciałem zacząć #programowanie. 29 lvl here. Znajomi mówią, żeby zacząć od bycia testerem. Spoko, czuję, że miałbym też z tego frajdę, pytanie jednak brzmi. JAK ZACZĄĆ. Zmotywowany jestem i chętny, myślę o
Tak, doniosłem na cwaniaczka, który wyprzedził mnie w zabudowanym na podwójnej ciągłej przy znaku z zakazem wyprzedzania. Tak, zgarnie za to 1000 zł mandatu plus punkty karne.
Dziękuje bardzo Panie sierżancie sztabowy. Polecam się na przyszłość i proszę spodziewać się więcej nagrań! :)
@podjad3k: To nie znasz prawa?
Korzystałem już z takiego zgłoszenia w przeszłości, działa to bardzo sprawnie. Na koniec procedury wyjaśniającej dostajesz polecony z lokalnej komendy z informacją jak zakończyła się sprawa. W moim przypadku miałem nawet napisane jaką gość dostał karę pieniężna, teraz już chyba tylko dostajesz informacje czy został ukarany, a jeśli tak, to z jakiego paragrafu.
Minus jest taki, że jak sprawca skieruje sprawę na drogę postępowania sądowego, to możesz zostać
Operujesz słowami których znaczenia nie znasz nic a nic
A pytanie o pewność jest głupie, bo nigdy nie masz pewności, że skupiając się na zgłaszaniu z--------------o kierowcy nie umknie Ci cos innego i sam czegoś nie odjebiesz. Karanie ludzi za wyimaginowane stwarzanie niebezpieczeństwa to ćwierć poziomu wyżej od odpowiedzialności zbiorowej i pół poziomu wyżej od rasizmu.
Tylko szansa na ten scenariusz jest minimalna, pewnie po prostu z---------ł ot tak.
wymysły z d--y żeby kogoś usprawiedliwić
Komentarz usunięty przez autora
@malinq: Jak wykonujesz coś codziennie, to masz większe, nie wspominają że jedziesz na b-----h.
@feelthecool: Nie no, oczywiście, bo każdy ma zbędne 1000 zł. Lekarz przepisze leki za 500 zł, pan bagieta na wniosek pana społecznika mandat na 1000 zł i bierz pożyczkę od bociana, bo masz tylko 600 zł. XD
@Tja88: W takiej sytuacji odmawia mandatu, a dokumentacja z przyjęcia na SOR daje mu uniewinnienie w sądzie ze względu na sytuacje nadzwyczajną.
System to przewidział.
Oczywiście każðy kto z--------a ma takie zabezpieczanie gotowe ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Heady1991: W oczach tego co "jedzie wolno bo mu wolno" tak jest ale to bedzie 1 styuacja na 5. Pozostałe 4 to będziesz stał na światłach kiedy tamten dawno przejechał
@dowujawafla: haha przecież te czynności będą polegać na umorzeniu XD