Wpis z mikrobloga

Jak Hela w swoim stanie mogła się związać z jakimkolwiek smokiem to ja nie wiem. I jeszcze Adaś łowi sobie spokojnie małże a tu smok ni z gruchy ni z pietruchy wybiera go na swojego jeźdźca. Jakoś mi się to nie klei.
#hod #houseofthedragon #got #smoki
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ertrael: smok ma czuć krew smoka i brak strachu żeby zaakceptować jeźdźca. Myślę że Heleana jest odważna na swój sposób, po prostu przy tym jest trochę walnięta. A wątek z Addamem to mi się bardzo podobał, wręcz taki mistyczny. W końcu się dowiedzieliśmy czegoś nowego o smokach. Seasmoke sobie pomyślał że chcą mu wcisnąć jakiegoś podrabiańca to on bierze sprawy w swoje łapy. Poza tym Laenor prawdopodobnie nie żyje, w
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MaddieBaddie Niby tak ale dla mnie naciągane. Adam spierdzielal, że mało butów nie pogubił że strachu więc smok musiał to czuć. No nie wiem jakoś tak mi to nie pasuje. Hela nie jest walnięta, raczej niezrozumiana i nikt nie bierze poważnie jej i jej wizji.
  • Odpowiedz
@Ertrael: może w tym strachu nie chodzi o moment kiedy smok dosłownie na Ciebie chucha tylko o to czy na ogół jesteś odważny ¯\(ツ)/¯ co do Heli to nikt nie bierze na poważnie jej wizji, bo ona nawet nie potrafi powiedzieć: "słuchajcie mam wizje" albo chociaż "słuchajcie mam przeczucie", tylko gada od zawsze jakąś enigmą to każdy myśli że jest walnięta. A nikt nie był na tyle inteligentny żeby jej
  • Odpowiedz
@Ertrael: Seasmoke obserwował wcześniej Adama. Była scena kiedy ta postać zbierała kraby na brzegu morza, a nad nim przelatywał Seasmoke, więc wcale nie tak ni z gruchy ni z pietruchy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kopii Ale czy smok koniecznie potrzebował jeźdźca? Vermithor dobrze sobie radził bez "właściciela". I czy z takiej odległości jak piszesz by wyczuł "krew smoka". A no i z tą krwią to naciągane bo był Velarionem.
@MaddieBaddie Tak to jest z wieszczka mi ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Ertrael: w czym sobie radził? Vermithor od śmierci Jaehaerysa spoczywał na Smoczej Skale. Smoki bez jeźdźców z czasem stają się dzikie, dlatego Daemon w pierwszym sezonie schodził do niego, aby sprawdzić, czy ten proces już się nie rozpoczął. Wiadomo z książek, że 'nowi jeźdźcy' oraz ich działania będą kluczowe dla tego konfliktu, więc pojawienie się pierwszego z nich było nieuniknione.
  • Odpowiedz