Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +391
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
YamatosDeath +189
Za duża ilość kobiet na medycynie to realny problem służby zdrowia nad którym trzeba się pochylić. Kobiety nie chcą iść na wymagające fizycznie specjalizacje, ani nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. Przeciętna studentka medycyny chce być albo dermatologiem albo pediatrą albo lekarką medycyny estetycznej. W obliczu zapaści kadrowej służby zdrowia powinniśmy wprowadzić parytet na studiach 50% miejsc dla kobiet i 50% dla meżczyzn, a być może uruchomić również jakieś programy wsparcia dla
https://bithub.pl/artykuly/hreit-czyli-historia-polskiego-evergrande-deweloperska-puszka-pandory-i-znak-konca-banki-nieruchomosci-w-polsce/
Czyżby dlatego że wszystkie mainstreamowe media zapraszały osoby odpowiedzialne za to g---o które wpadło w wentylator jako ekspertów do swoich tv śniadaniowych?
Pierwsza na taką skalę od lat wyjebka ludzi którzy realnie potracili oszczędności życia i to na czym? Na nieruchomościach, na których miało się nie dać stracić a tu taki wałek i cisza.
#nieruchomosci
Ja wiem. Skoro żyła złota, to ten hajs musiał się gdzieś podziać. Czy możliwym jest, że deweloperzy ładowali hajs ze swoim firm na swoje konta bo wiedzieli że eldorado musi się w końcu skończyć (w końcu przy takim hajsie mogą kupić kogoś, kto im powie jaka jest prawda)? Nie wiem, ale się domyślam.
@arsze_nick: a kto powiedział że p-------ł xD żeby p-------ć to by musiały być budowy, a tam przeważnie kupiono działki, wylano fundamenty (albo nawet i nie) i nie wiadomo gdzie poszła kasa, aczkolwiek się domyślam
@nobrainer ja nie mówię o deweloperze bo ten wiadomo że zarobiony, mówię o prywatnych "inwestorach" w nieruchy, którzy finansowali ten twór