Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#prawojazdy #samochody Pytanko szybkie, zgłaszałem ze dwa miesiące temu zbycie pojazdu przez internet, i dzisiaj wchodze na epuap, a ten dalej widnieje w moim mobywatelu jako mój. Samo zgłoszenie figuruje w Twoje Sprawy jako "wysłane", a w dodatku wychodzi na to, że nabywca nie zgłosił nabycia pojazdu.
Kilka lat wcześniej zgłaszałem zbycie innego pojazdu również przez mobywatela, i tam nie było żadnego problemu, a tamtego pojazdu już nie ma na tej liście. Miał ktoś może taki problem?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @kureci_paratko W sensie? Zgłosiłem to internetowo, czyli zrobiłem to co miałem zrobić i olałem sprawę, bo tak samo zgłaszałem poprzedni pojazd i tam było w porządku, nie było żadnych problemów.
Wchodzę teraz w mObywatel, i przy okazji zobaczyłem, że tam dalej wisi ten pojazd jako zarejestrowany na mnie, mimo zgłoszenia go 2 miesiące temu.
W skrzynce mObywatel mam potwierdzone zgłoszenie poprzez Urzędowe Poświadczenie Przedłożenia które zostaje wysłane automatycznie i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Skoro masz kwit na to ze zbycie zgłoszono, to jesteś kryty. Nie sugerowałbym się tym co wisi w mobywatelu - czasami przez wiele miesięcy mojego auta nie było tam wcale, aż nagle wrócił ;) Pewnie "przepną" na nowego właściciela aż ktoś to papierowo przetworzy na stosie spraw.
  • Odpowiedz