Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Do aninomu powyżej.

Dziękuje że odpisałeś, wiem że mój stan jest skrajnie patologiczny, i że większość uzależnionych osób nawet nie jest w 50% tak głeboko w tym jak ja.

Jestem w rozsypce, straciłem tak wiele lat, jestem w tym tak bardzo głęboko - czuje się jakbym zapadł w hibernację na te 15 lat bo nic się od tamtego czasu nie zmieniło w moim życiu. NIC. Niczego nowego sie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Dziękuje anonimowemu użytkownikowi za polecenie tej strony i przetłumaczenie tych wszystkich książek, zabieram się do czytania. Czy jestem wstanie odwrócić te wszystkie szkody które narobiłem tak intensywnym uzależnieniem ? czy w moim przypadku może okazać się to niemożliwe mając na uwadze to jak głęboko siedziałem w tym uzależnieniu? bo pewnie jest mało osób które byłyby tak samo uzależnione jak ja.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): od @Artok

Co do tej "ciotowatości" jak to zgrabnie ująłeś. Też kiedyś myślałem, że jestem cichym, spokojnym, wycofanym chłopakiem. Nie umiałem utrzymywać kontaktu wzrokowego podczas rozmowy z drugim człowiekiem, nawet jeśli to był mój znajomy. Do tęgo opory przed poznawaniem obcych ludzi. Najchętniej - siedzenie w domu i oglądanie wiadomo jakich filmów.

Ostrzegam, że ma początku odwyku będziesz czuł się jeszcze gorzej niż przed. Mózg straci najlepsze źródło przyjemności,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jest coś takiego jak POIS
czyli Post Orgasmic Illnes Diease.

Jakby ktoś chciał to na polski przetłumaczyć to pewnie będzie coś w stylu Poorgazmiczny Zespół Chorobowy.

Na czym to polega? Po wtrysku czujesz się jakby przejechał cię czołg: brain fog, niezdarność, osłabienie całego ciała, problemy z mówieniem (zacinanie się, zapominanie wyrazów, niewyraźne mamrotanie), trądzik bądź przesuszona skóra, łatwe wpadanie w irytację, problemy z pamięcią, katar, ból głowy. Ja mogę wymieniać jeszcze długo,
  • Odpowiedz