Wpis z mikrobloga

• 231
@gbsh: Jak Bodnar wniesie wniosek o tymczasowe aresztowanie Balonowego i skutecznie go aresztuje (bez zabawy w jakieś drugie immunitety itp.) to myślę, że wiele osób wybaczy tej koalicji.
  • Odpowiedz
  • 196
@gbsh: ale ty Giertych wiesz, że jak się jest na sali posiedzeń Sejmu to się karty do głosowania nie wyjmuje i bierze się udział w głosowaniu?
  • Odpowiedz
@Koziom: Ja nigdy nie wybaczę. Jeżeli tylko są ku temu podstawy prawne - niech tymczasowo aresztują, skazują i wykluczają z życia publicznego każdego kto naruszył prawo (niezależnie od barw partyjnych). Rozliczanie poprzednich rządów to jednak nie wszystko, bo w żaden sposób nie przyczyni się to bezpośrednio do realnej poprawy poziomu życia zwykłego szarego mieszkańca Polski. To co w takim razie koalicja dobrego zrobiła w tym kierunku ? Pompuje bardzo szkodliwy
  • Odpowiedz
@Mddzms99: @Koziom

Rozliczanie poprzednich rządów to jednak nie wszystko, bo w żaden sposób nie przyczyni się to bezpośrednio do realnej poprawy poziomu życia zwykłego szarego mieszkańca Polski.

To nie wszystko ale to bardzo bardzo dużo.

Jeśli szary człowiek będzie wiedział że sądy i prokuratura rozliczają złodziei i przestepców to może mieć świadomość że to państwo działa jak należy. Że skończyło się pisowskie bezprawie i bezkarne rozkradanie jego pieniędzy.
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: słuchaj, chłop jest posłem ma obowiązek brac udział w głosowaniach i sesjach plenarnych sejmu. Powiedz mi, czy jakbys kogos zatrudnil do pilnowania psa, zeby nie uciekal Ci z posesji i ten ktos by Ci powiedzial, ze pies i tak nie ucieka, wiec on nie bedzie przychodzil do pracy, ale nadal chce zajmowac stanowisko i brac kase, to bylby zadowolony rozumiem z takiego pracownika i nie widzialbys problemu?
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: no okej, to gosc by przyszedl do pracy tylko zamiast pilnowac psa u Ciebie na podworku siedzialby u Ciebie w kuchni i mial gdzies swoje obowiazki. To co trzymalbys takiego pracownika i bylbys z niego zadowolony?
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr:

nieoddanie głosu było pewnego rodzaju oddaniem głosu paradoksalnie

niewykonywanie swoich obowiązków pracy jest pewnego rodzaju wykonywaniem obowiazków w pracy.

Ty widzisz czlowieku co napisales xD?
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr:

jego obowiązkiem jest praca w sejmie a dokładniej uchwalaniem prawa

Aha i to sie objawia wyjmowaniem karty z urzadzenia do glosowania i niebraniem udzialu w
  • Odpowiedz