Aktywne Wpisy
ChlopoRobotnik2137 +134
Anthony Napolitano - skąd oni biora te imiona i nazwiska? Przecież to brzmi jak chłop byłby jakimś aktorem p---o filmów gejowskich z lat 90 :D nie wierze ze po rodzicach się tak nazywa
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm
FeniFikerr +3
Takie coś było pjte nie pierwszy raz wczoraj i jakie to jest CUDO! k---a, wstaję normalnie przed 6:00 tak jak przez cały tydzień i 0 kaca, nie ma Sahary w ryju... Normalnie najlepsza w---a ever. #wodka #a-----l #pijzwykopem
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęło 5 osób.
136 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
144 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
16 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 152 wypadkach zginęło w sumie 160 osób.
W poprzednim roku statystyki po 25. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
10 wypadków / 10 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby
143 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
153 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
452 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
7.541 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
76 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
1.812 wypadków drogowych od początku wakacji
95 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
2.048 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
2 utonięcia w ciągu ostatniej doby
62 utonięcia od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
@Antorus: a mnie bawi takie p---------e jak Twoje, bo nie potrafisz - albo nie chcesz - zrozumieć, że wjechanie w drzewo nie oznacza automatycznie, że jakiś Sebek z---------ł beemką i dlatego się owinął wokół drzewa. Dosłownie w poprzednim zestawieniu byłą sytuacja, gdzie ktoś wyprzedzał drugi samochód i doprowadził do tego, że ten wyprzedzany stracił panowanie nad pojazdem.:
Może ktoś mnie przekona
Dla ułatwienia przekonania mnie i pewnie innych zwolenników wycinania drzew. Mocny argument to taki, który dowiedzie, że drzewo przy drodze jest warte więcej niż życie człowieka.
Bezpieczniej, pewnie i taniej, a drzewa by dalej dawały cień i tlen.
Niezła foruna jest marnowana na leczenie poważnych urazów po takich uderzeniach.
Ja jestem wielkim przeciwnikiem wycinki drzew, sam ubolewam nad polityką naszych lasów państwowych, ale drzewa przy drodze to relikt przeszłości. Niszczą asfalt korzeniami do tego. Fajnie wyglądają aleje drzew,
Nie obwiniaj drzewa przed ustaleniem przyczyny wypadku.
Może drzewo uratowało rodzinę spacerującą w najbliższym miasteczku.
Jak wyrżniesz drzewa to będą wpadać do rowu i dachować. Też w tej serii już kilka takich wypadków było. To co potem, rowy też złe i zasypać?
Jeszcze pół biedy kiedy uderzy swoją stroną, a często jets tak że ginie pasażer bo jednak jest od strony pobocza, a kierowca idiota leczy złamanie 15 kości na twój koszt.
@ksy3: a nie jest też wykluczone, że Land Rover o niego zahaczył i spowodował wypadek.
Ostatni bastion... I tak długo się trzymało. Miejmy nadzieję, że przynajmniej będzie najbezpieczniejsze.
- ludzie zamiast na drzewach, będą ginęli w rowach lub na przepustach albo podczas dachowania w polu?
- ludzie będą z----------i jeszcze szybciej, bo nie będą się bali przywalenia w drzewo (co doprowadzi do wzrostu liczby wypadków)?
- będzie więcej rozjechań pieszych i rowerzystów, bo zabraknie drzew, które dają cień i często zapobiegają oślepianiu kierowców przez słońce?
@kompek: Skąd ta pewność? Dziecko mogłoby zginąć podczas dachowania, przywalenia w rów lub przepust.
Gdyby nie było z-----------a w land roverze, to dziecko by żyło.
@DEMONzSZAFY: podrzucili go nam, to nie nasz trup