Aktywne Wpisy
duzy_krotki +786
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +152
Cześć, kojarzy ktoś jak ergohestia liczy zniżki na OC/AC? czy rok do roku faktycznie jest to 10%? od 3 lat kupuje OC i od 2 lat AC. Niedawno kupiłem auto śmigam jeszcze na oc poprzedniego właściciela ale liczę polisy i przypomniało mi się, że za około miesiąc minie kolejny rok posiadania OC+AC w drugim pojeździe. Jest realne, że jak teraz mam kalkulacje ok. ~4000pln to za miesiąc po upływie kolejnego roku cena spadnie np. do ~3600pln czy to raczej pic na wodę i tak liczą po swojemu? ( ͡° ͜ʖ ͡°) zastanawiam się czy warto poczekać
1)
Zniżki za bezszkodową jazdę jako -10%/rok już nie funkcjonują. Obecnie należy traktować stawkę ubezpieczenia jako indywidualną propozycję wyliczoną na podstawie kilkuset parametrów.
2)
Zakłady ubezpieczeń zmieniają bardzo dynamicznie ceny.
Dziś podstawą do wyliczenia składki jest stawka X, za tydzień Y, za miesiąc
Generalnie, to znam przypadki, gdzie np. 2 lata temu znajomy był w towarzystwie X, w kolejnym roku dali taką stawkę, że zrezygnowaliśmy i przeszedł do towarzystwa Y i w tym roku towarzystwo Y dało taką