Wpis z mikrobloga

#ubezpieczenia

Cześć, kojarzy ktoś jak ergohestia liczy zniżki na OC/AC? czy rok do roku faktycznie jest to 10%? od 3 lat kupuje OC i od 2 lat AC. Niedawno kupiłem auto śmigam jeszcze na oc poprzedniego właściciela ale liczę polisy i przypomniało mi się, że za około miesiąc minie kolejny rok posiadania OC+AC w drugim pojeździe. Jest realne, że jak teraz mam kalkulacje ok. ~4000pln to za miesiąc po upływie kolejnego roku cena spadnie np. do ~3600pln czy to raczej pic na wodę i tak liczą po swojemu? ( ͡° ͜ʖ ͡°) zastanawiam się czy warto poczekać
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@davidsondv nikt Ci nie odpowie na to pytanie bo:
1)
Zniżki za bezszkodową jazdę jako -10%/rok już nie funkcjonują. Obecnie należy traktować stawkę ubezpieczenia jako indywidualną propozycję wyliczoną na podstawie kilkuset parametrów.
2)
Zakłady ubezpieczeń zmieniają bardzo dynamicznie ceny.
Dziś podstawą do wyliczenia składki jest stawka X, za tydzień Y, za miesiąc
  • Odpowiedz
@davidsondv: Jest tak jak napisał @jadalny_kasztan , czyli parametrów jest masa i obowiązuje taryfikacja na dany dzień. Parametry brane pod uwagę i algorytmy wyliczające składkę się co rusz zmieniają, o samych ofertach nie wspomnę...

Generalnie, to znam przypadki, gdzie np. 2 lata temu znajomy był w towarzystwie X, w kolejnym roku dali taką stawkę, że zrezygnowaliśmy i przeszedł do towarzystwa Y i w tym roku towarzystwo Y dało taką
  • Odpowiedz