Potrzebuje pomocy z transkodowaniem w enigmie2. Ogólnie skonfigurowałem sobie zerotier na telefonie, ale jak jestem poza domem to jednak trzeba mieć stabilne łącze. Problem tkwi w tym ze nie potrafie sie połączyć przez transkodowanie gdzie jakość jest ustawiona na 720p i wtedy bym miał pewność że by się nie cieła transmisja. na telefonie korzystam z ipttv pro, vlc i próbowałem z dreamplayera, ale nie potrafie go skonfigurować. Czy są jakies komendy w terminalu żeby to wszystko włączyć i żeby działało? #enigma2 #e2 #cccam #iptv #oscam
@karrambaB: na vlc musi dygać. polecam exportować kanały do m3u z użyciem e2 Remote manager gdzie okresla się czy transkodowanie ma być zawarte. przypominam o istenieniu funkcji sat over ip i np. tvheaded co całkowicie eliminuje takie kłopoty i można tym samym oglądać z zew. na różne sposoby.
@radziuxd ogólnie na kompie jak chce uruchomić przez transkodowanie to jest vlc tak się zachowuje jakby się nie mógł załadować. A na dekoderze pokazuje jakby była transmisja odtwarzana na vlc
@karrambaB Nie wiem czy to dokładnie to samo co było u mnie, ale zobacz OpenWebif > z lewej Ustawienia > z listy Ustawienia zaawansowane i zobacz jak masz ustawione te opcje:
#enigma2 #e2 #cccam #iptv #oscam
Nie działa już próbowałem czarny ekran jest cały czas, tylko jak kliknę na ikonkę komputera to działa tylko że się tnie
źródło: Zrzut ekranu z 2024-03-27 01-42-53
Pobierzźródło: temp_file3463916342095099828
Pobierzźródło: temp_file852385502872040637
Pobierzźródło: 1000046588
Pobierzźródło: temp_file6426266319933425013
Pobierz