Wpis z mikrobloga

• 5
@badreligion66 @sandman97 ja chciałbym tylko powiedzieć że nieuznanie rozbiorów Polski i oczekiwanie na posła Lechistanu nie brało się z jakiegoś wielkiego szacunku dla Polaków. Od czasu traktatu w Buczaczu Imperium Osmańskie uważało RP za swojego lennika. I w trakcie rozbiorów się to nie zmieniło. Nie uznawali rozbiorów bo uważali że Polaczki to ich poddani( ͟ل͜)
  • Odpowiedz
@xamoxx co to za bzdury xD ten traktat nie został nawet klepniety przez naszą szlachtę która w końcu się zebrała i ruszyła na Osmanów odbijając i gromiąc Turków pod kamieniem Podolskim (była to w ogóle jedna z największych masakr Turków w ich historii), Turcja zrzekła się próby zholdowania już przy podpisaniu traktatu w Żurawnie w 76 a jeszcze w 99 w Karłowicach Rzepa odzyskała wszystkie ziemie utracone
  • Odpowiedz
  • 1
@Klepajro to że ten traktat nie został klepniety i stan faktyczny był inny nie oznacza że Turcy nas tak nie potrzegali, analogicznie fakt że Ukraina jest suwerennym państwem nie oznacza że Moskale nie uważają jej za sobie należną strefę wpływów
  • Odpowiedz
  • 1
@Klepajro ROSJANIE DOSTALI #!$%@? POD KIJOWEM, WIĘC JUŻ PRAWA FIZYKI NIE POZWALAJĄ IM UWAŻAĆ KRYMU ZA ROSYJSKI
gościu czego ty nie rozumiesz, będziesz się pytał co ja #!$%@? a sam ogarniasz tylko drugi poziom metalizacji jak małpa
  • Odpowiedz
  • 1
@Klepajro ty naprawdę nie dostrzegasz faktu że nie zaprzeczyłem wystąpieniu żadnego wydarzenia, stanu prawnego ani faktycznego na mapie i w traktatach, które przytoczyłeś, ale mówię o interpretacji tychże ze strony Turków. Mogę se być przegrywem ale ty to serio jesteś idiotą.
  • Odpowiedz
@xamoxx a ty te informacje o INTERPRETACJI Turków to masz skąd? Pokażesz jakiś przykład listu czy wzmianek w dokumentach że Turcy nas tak postrzegali czy typowy ojkofobiczny pierd xS
  • Odpowiedz
@xamoxx: To, że nie zaprzeczyłeś wydrążeniu historycznemu nie oznacza, że masz rację. Też jestem sceptyczny co do tego uznawania nas przez Turków za lenno. Tym bardziej, że pierwszy raz o takiej tezie słyszę od Ciebie. Natomiast to o czym pisał @Merkowsky, że robili to by #!$%@? Rosję już kilka razy słyszałem.
  • Odpowiedz