Wpis z mikrobloga

#internet Też wam ciężko teraz wyszukać cokolwiek w internecie? Google zaśmiecone przez gówniane artykuły typu "czy dzisiaj wypada niedziela handlowa?", albo gdy szukasz jakiś porad do CZEGOKOLWIEK to wypluwa ci masę artykułów które toczą wielkie koło wokół tematu, a na sam temat jest jedno zdanie... Denerwuje mnie to niesamowicie.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Simba997: google działa co raz gorzej, bo co raz bardziej zwraca ci to, za co zapłacono więcej, aniżeli to, co chciałbyś wyszukać. Ale kto wyszukuje w google jak jest chatgpt :P
  • Odpowiedz
@Simba997: Używaj Binga + najlepiej przeglądarka Bing AI na telefon. Jak dodasz się do programu Microsoft Rewards - to jeszcze możesz na tych wyszukiwanych zarabiać bo punkty można na karty podarunkowe wymieniać.
  • Odpowiedz
@Simba997: Bo ktoś tworzy strony skrojone pod google by zarabiać na reklamach. Dowalą dobre SEO, więc masz wyniki prowadzące do gównostronek zarabiających na reklamach, zawierające gównoinformacje, lub tekst krzywo przetłumaczony z angielskiego.
  • Odpowiedz
@xnor , @oficjalniemartwa , @MacronT1000 Ja nie wiem jak wam to dziala, mi jeszcze nigdy chat gpt nie dal nawet odpowiedzi dobrej w 50% na zadane pytanie. Moze ja cos robie nie tak? Np sprzed chwili, wpisuje proste pytanie:
"Which extenders I need to buy to properly connect my camera with backfocus of 12.5mm to my celestron C8 edge HD with 0.7x reductor. "
I sie czuje jak slepy
  • Odpowiedz
@BassGru no ja bym raczej wpisała

what kind of extenders ia the best/most common to connect camera with backfocus of 12.5mm model celestron C8 edge HD with 0.7x reductor.

Bo to nie jest twój kolega tylko maszyna i z nią trzeba zwięźle i technicznie gadać a nie o sobie i swoich needs, no ale mogę się mylić
  • Odpowiedz