Wpis z mikrobloga

Mirki z #myslenice jak Wam sie tam mieszka? Przyznam szczerze, że zajechałem pierwszy raz w ubiegly weekend i jestem pozytywnie zaskoczony.. Mieszkam na codzień w #krakow od 10 lat, jednak miasto powoli mnie już męczy i rozglądam się za działką/domem. Rozważałem Bochnię, ale "wymierający" vibe starych ludzi nieco mnie odstraszył. Jestem zdziwiony, że Myślenice teoretycznie sporo mniej liczne, w pierwszym odbiorze wydały mi się bardzo.. "dynamiczne" i dużo bardziej rozwinięte.

Wjechałem od Zarabia - okolice Raby i rekreacyjna część koło licznych przystani, skateparku więc pewnie największe skupisko "rozrywki", ale w Bochni nawet i na rynku nie ma uświadczyłem takiego życia. Podobnie na mieście, jak się później przejechałem - sporo fajnych aut, młodych ludzi. Na codzień dobrze się tu żyje? Zaciekawiło mnie to miasto... ( ͡° ͜ʖ ͡°) tym bardziej w perspektywie połączenia kolejowego

#kiciochpyta #malopolska #pytanie #myslenice
cebula12klocuch13 - Mirki z #myslenice jak Wam sie tam mieszka? Przyznam szczerze, że...

źródło: myslenice-z-lotu-ptaka(1)

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cebula12klocuch13: Wychowałem się w wiosce koło Myślenic, do ogólniaka chodziłem w Myślenicach w latach 90- tych, potem z racji studiów wyprowadziłem się do Krakowa, teraz w domu rodziców bywam właściwie pól każdego tygodnia, więc też w Myślenicach dość często i powiem Ci tak, że jak miąłbym się urodzić jeszcze raz, to chyba tylko w tym mieście. Mam z nim związanych mnóstwo wspomnień i uważam, że wszystko w nim idzie w
  • Odpowiedz
  • 0
@cebula12klocuch13 dopóki nie trzeba czegoś załatwić w wydziale komunikacji albo w wodociągach to jest spoko :)
Ogólnie to wydaje mi się że Myślenice to takie w sam raz miasteczko. Na tyle małe że nie ma wielkomiejskiego zgiełku, tu się z większością mieszkańców znasz z widzenia :) ale na tyle duże, że jest wszystko czego potrzeba.
  • Odpowiedz
@cebula12klocuch13: mieszkam niedaleko i dosyć często tam bywam. Miasto jest fajne i widać że się rozwija. Strefa na Zarabiu w tym roku mocno się rozbudowała, skatepark jest naprawdę świetny, basen odnowiony, powstają trasy rowerowe na Ukleinie i Chełmie. Jeżeli lubisz aktywność, chodzenie po górach, narty, rower, to świetne miejsce bo wszystko masz w okolicy 5 min.

Największy minus to Zakopianka - nienawidzę tej drogi, ciągle przejścia dla pieszych i skrzyżowania,
  • Odpowiedz
@cebula12klocuch13: minusy to smog, no ale działkę możesz mieć gdzieś na wzgórzu i będzie lepiej. Przemyśl też gdzie będziesz się włączał na zakopiankę. W niektorych mirjscach trzeba dwukrotnie ustepowac pierwszenstwa i dlugo czekac bo nie ma pasow rozbiegowych. Trasa od myslenoc do Krakowa to jest sroga patologia. Kierowcy traktują ją jak ekspresowke.
  • Odpowiedz