Wpis z mikrobloga

ten adapter to 1/3 wartości monitora xD

@EjniaKK:

czasem mozna sie zdziwic.. kupujesz pile akumulatorowa na promce za 3 stowki, a chcesz dokupic do niej szyny, zeby ciac prosto... za szyny wychodzi 7 stow :D A to tylko kawalek prostego aluminium o dlugosci 2-3 metrow :D

Akcesoria czesto sa drozsze, niz same urzadzenia :D
  • Odpowiedz
@Podstarzaly_Mandalorianin:

pewnie jakiś abs/asa, może przy odpowiedniej orientacji wydruku+parę sztuczek z obrysami i odpowiednim wypełnieniem to z petg by stykło.

Static strength was the highest for PLA but it behaved way more brittle than PETG for example. Layer adhesion was around 50% below the reference strength for PLA and PETG only ASA was quite a bit weaker in that regard, though printing with an enclosure or maybe less fan might
ryhu - @Podstarzaly_Mandalorianin: 
pewnie jakiś abs/asa, może przy odpowiedniej orie...

źródło: hooks_all

Pobierz
  • Odpowiedz
@ryhu: oglądałem ten eksperyment na yt Stefana, ale nie do końca syntetyczne wyniki przekładają mi się na praktykę - drukowałem adapter dell-vesa (ramię nabiurkowe delll+monitor vesa) i PLA poddało się bo było kruche. Montaż z ASA okazał się najżywotniejszy, może miało znaczenie że był cały czas wystawiony na działanie UV?
  • Odpowiedz
PLA poddało się bo było kruche.

@Podstarzaly_Mandalorianin: no to właśnie takie dokładnie były wyniki, pla wytrzymuje najwięcej statycznej siły, ale jest łamliwe przy szarpnieciach i uderzeniach.

Bardziej mi chodziło o to m, że petg tu powinien stykać z palcem w nosie i nie wiem z jakiego powodu uważasz, że tu trzeba kombinować z ustawieniami?
  • Odpowiedz
@EjniaKK: ten model to jakieś 90-100g materiału i 8h drukowania, koszt łącznie z prądem jakieś 10-12zl. Najmniejszy paczkomat drugie tyle. Jak chcesz to mogę Ci to machnąć z czarnego PETG, bo akurat mam rolkę do wykończenia:

https://botland.com.pl/blog/petg-co-to-jest-wlasciwosci-i-szkodliwosc/

Z zastrzeżeniem, że nie jestem żadnym usługodawcą, wg moich luźnych wyliczeń to nic na tym nie zarabiam i żebyś potem nie miał pretensji, jak się okaże że coś nie pasuje. Bo z gotowymi
  • Odpowiedz