Aktywne Wpisy

27PHO1e2NIX2021 +185
Wracam po nocce pociągiem do domu. Starsza Pani zajęła moje miejsce. Mówię grzecznie
Odpowiedź Pani:
Przepraszam miejsce X, jest moje.
Odpowiedź Pani:
Ja mam miejsce Y i jest przez kogoś zajęte.

Nacho_Libre +12
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

źródło: temp_file2076558872405847329
Pobierz@Cyk_dwujeczka:
Kto tu mówi o nieprzestrzeganiu przepisów? Ja tylko wspomniałem, że to bardzo niekomfortowe, gdy ktoś niesłusznie się czepia i to jest jego wina że jest zjebem, a nie moja, że źle się z tym czuję. Mimo wszystko cały ciężar sytuacji spada na mnie, bo to ja muszę zadbać o swoje bezpieczeństwo (zamki w drzwiach, żel
@smk666: 10 lat jeżdzę, nigdy nikt na mnie nie zatrąbił w takiej sytuacji. Skąd wy te urojenia bierzecie?
@smk666: @MercedesBenizPolska @erebeuzet kurczę nie miałem jeszcze takiej sytuacji nigdy. Nawet nie trąbią jak przed światłami robię przerwę dla wjazdu i wyjazdu z podporządkowanej
źródło: 1000003398
PobierzA jak skręcają w lewo (tzn. tam w prawo)? Przecież muszą się zatrzymać.
@mk321: Z tego co mi wiadomo kara jest tylko dla tych, którzy dalej stoją po zmianie świateł i nie dotyczy lewo(prawo-) skrętów.
Rule 174:
https://www.gov.uk/guidance/the-highway-code/using-the-road-159-to-203
Tylko ciekawy jestem jaka jest skuteczność tych kamerek. Bo wykryć czy samochód stoi w kwadracie to łatwo, ale to czy skręca to już nie tak prosto.
Żeby oszukać kamerkę, to jak utkniesz na skrzyżowaniu, to trzeba włączyć lewy (prawy) kierunek, podsunąć się trochę w bok i cyk "ja przecież chciałem skręcić"
@mk321:
Ale jak piesi idą to kierunek poprzeczny nie ma jeszcze zielonego.
@pywc: cofnąć karetkę i usunąć busa i sprawa rozwiązana
Gdzie karetkę na wsteczny. To nie przystoi. One tylko do przodu mogą.