Wpis z mikrobloga

żadna choroba nie jest tłumaczeniem do nieprzestrzegania przepisów. Boisz się jeździć to jedź autobusem.

@Cyk_dwujeczka:
Kto tu mówi o nieprzestrzeganiu przepisów? Ja tylko wspomniałem, że to bardzo niekomfortowe, gdy ktoś niesłusznie się czepia i to jest jego wina że jest zjebem, a nie moja, że źle się z tym czuję. Mimo wszystko cały ciężar sytuacji spada na mnie, bo to ja muszę zadbać o swoje bezpieczeństwo (zamki w drzwiach, żel
  • Odpowiedz
podejdziesz do tematu ostrożnie i nie wjedziesz na skrzyżowanie dopóki nie ma miejsca do zjazdu to otrąbią Cię z tyłu.

@smk666: 10 lat jeżdzę, nigdy nikt na mnie nie zatrąbił w takiej sytuacji. Skąd wy te urojenia bierzecie?
  • Odpowiedz
@smk666:Jak wjedziesz i trąbią z boku - mają rację, czas na pokorę. Jak nie wjedziesz i trąbią z tyłu - podgłośnij radio i miej w------e :D
  • Odpowiedz
@smk666

Przydałby się "yellow box" jak w UK, kamery i automatyczny mandat £160 za zatrzymanie się na nim.

A jak skręcają w lewo (tzn. tam w prawo)? Przecież muszą się zatrzymać.
  • Odpowiedz
@erebeuzet: ale to w-----a. Ostatnio byłem na miejscu tego pojazdu, tylko korek był w drugim kierunku. Chcę skręcić w lewo ale nie mogę, bo debile niemający miejsca po drugiej stronie skrzyżowania jechały sobie na zderzaku...
  • Odpowiedz
@smk666 po zmianie świateł nadal możesz stać, bo np. piesi jeszcze idą. Ale jak nie dotyczy lewo(prawo) skrętów, to ok.

Tylko ciekawy jestem jaka jest skuteczność tych kamerek. Bo wykryć czy samochód stoi w kwadracie to łatwo, ale to czy skręca to już nie tak prosto.

Żeby oszukać kamerkę, to jak utkniesz na skrzyżowaniu, to trzeba włączyć lewy (prawy) kierunek, podsunąć się trochę w bok i cyk "ja przecież chciałem skręcić"
  • Odpowiedz
po zmianie świateł nadal możesz stać, bo np. piesi jeszcze idą.

@mk321:
Ale jak piesi idą to kierunek poprzeczny nie ma jeszcze zielonego.
  • Odpowiedz
@smk666 ale jak idzie babcia i już ma czerwone, to musisz pozwolić jej przejść, a w tym czasie już się zmieni poprzeczne. Masz do wyboru: dostać mandat, bo stoisz, albo przejechać babcię.
  • Odpowiedz