Wpis z mikrobloga

W ramach CPK jedyne co mnie obchodzi, to szybka kolej - Polskę powinno być stać na projekt, w którym z każdego miasta wojewódzkiego (lub innej dużej aglomeracji) będziesz w stanie dojechać do innej w przeciągu powiedzmy godziny.

Chciałbym żeby skończyły się czasy, gdzie z Rzeszowa do Warszawy pociągiem najszybciej jedzie się przez Kraków... i zajmuje to ok 5h przy dobrych wiatrach.

#polityka #neuropa #4konserwy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Polskę powinno być stać na projekt, w którym z każdego miasta wojewódzkiego (lub innej dużej aglomeracji) będziesz w stanie dojechać do innej w przeciągu powiedzmy godziny

@jaqqu7: Z Wrocławia do Olsztyna w godzinę?
  • Odpowiedz
@jaqqu7 Rzeszów albo na około przez Kraków albo tłuc się po zwykłych liniach 120 km/h przez Sandomierz i Radom albo Stalową i Lublin. W programie pisowskim była szprycha z Zagórza przez Brzozów i Strzyżów do Rzeszowa, a potem wzdłuż S19 pod Nisko, gdzie odbijała na Tarnobrzeg, a potem do Ostrowca Świętokrzyskiego i od Ostrowca do Radomia, a od Radomia do CPK.
  • Odpowiedz
  • 11
@pyra_wykop: Ja zazwyczaj jak muszę wybrać się do Wawy to biorą lot z Jasionki do Okęcia, które trwa ok 40 minut. Tłuc się pół dnia w pociągu lub samochodzie mi się nie uśmiecha. Ale gdyby alternatywą była godzinka w pociągu, to już inna sprawa. W niektóre dni tyle zajmuje przebicie się przez korki w mieście w godzinach szczytu.
  • Odpowiedz