sieporobilo
1593
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
M.....j
@sieporobilo: pospinany w gniazdku na najtańsze chińskie wago zalane tynkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
932
skrytek
@POPCORN-KERNAL: ok elektroda
739
Polinik
@ToksycznyArek: Jaki jest sens tych wszystkich audiofilskich przewodów, rozłączników, podstawek, wzmacniaczy, głośników jak na koniec i tak to wszystko idzie psu pod ogon, bo słuchają w zwykłym powietrzu, zamiast w komorze nadciśnieniowo wypełnioną audiofilską mieszanką?
144
Bujak
@POPCORN-KERNAL:

Po prawo

Nie „po prawo”, tylko po prawej, albo na prawo
136
ToksycznyArek
ToksycznyArek
@Masuj Ja cały czas próbuje podpuścić kolegę, aby na forum audiofilskim spróbował napisać, że po długich bojach, zakład energetyczny zamontował mu specjalny transformator. A dalej tradycyjnie - specjalne przewody, złocone rozłączniki samoczynne, itd.
132
Landmark
@POPCORN-KERNAL mam nawet SĘP a i tak ludzi nie poprawiam kabel/przewod, wiesz dlaczego? Bo wychodzisz na paliwode i elektrodę w jednym
53
conamirko
@CyganskiKsiaze: w jakim celu sobie to uświadomić? Co to zmienia?
51
motonita
motonita
Ja cały czas próbuje podpuścić kolegę, aby na forum audiofilskim spróbował napisać, że po długich bojach, zakład energetyczny zamontował mu specjalny transformator. A dalej tradycyjnie - specjalne przewody, złocone rozłączniki samoczynne, itd.

@ToksycznyArek: Daję darmowy pomysł na biznes. Tworzymy transformator o przekładni 1:1 (na szybko znalazłem, że takie transformatory noszą nazwę separacyjnych) z uzwojeniem miedzianym i złotym (tak wiem złoto to gorszy przewodnik od miedzi, ale audiofile myślą chyba inaczej(
32
Roszp
@motonita no i będą to brali. W tym hobby są jednostki, które przy połączeniu jakiegoś sprzętu z gniazdkiem ethernetowym za pomocą kilkumetrowego kabla, stosują zewnętrzne izolatory galwaniczne. Co w tym dziwnego zapytasz? Ano to, że każde gniazdko taki izolator posiada.
Ale i tak słyszą różnicę.
Były też chłopy co dla jaj, na prima aprilis, zrobili „filtr bursztynowy”. Wszystko wyglądało legitnie, postawili to nawet w komorze bezechowej i zrobili zdjęcie. No i
18
P.....L
15
Elev
@sieporobilo: ale taguj to #audiovoodoo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
14
motonita
motonita
@Roszp: Tacy ludzie chyba nie rozumieją działania urządzeń cyfrowych. Widziałem nawet kiedyś audiofilski kabel TOSLINK z pozłacanymi końcówkami( ͡° ͜ʖ ͡°)
11
CyganskiKsiaze
@skrytek: no ale kolega wyżej ma rację. Lepiej uświadomić niż robić babole.
8
BArtus
@sieporobilo istnieją legendy o japońskich audiofilach którzy stawiają własne słupy przemysłowe żeby mieć czyste podłączenie bezpośrednio do sieci, więc tego ¯ \.. ( ツ )../ ¯
8
13579_
13579_
@sieporobilo: o ile kable audio analogowe, słabej jakości są w stanie przenieść zakłocenia (gdzie słabe znaczy uszkodzone, zle podlączone, najniższej możliwej jakości)
o ile słabe przewody elektryczne, zle wykonana instalacja jest w stanie wnieść zakłocenia (gdzie słabe znaczy uszkodzone, zle podlączone, najniższej możliwej jakości)

o tyle te audiomatoły też twierdzą, że router potrafi wnieść im zakłócenia w przesyle cyfrowym dźwięku oraz, że KABEL LAN potrafi wnieść zakłocenia

matoły te na wszystko znajdą sobie
7
P.....L
@Bujak: o ironio to jest to do czego nawiązuję, szczegóły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
6
Plp_
Plp_
@sieporobilo: na Boga, usuń to.
4
Caso
Caso
z tym uziemieniem to też nie zawsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4
TragiKomediant
@motonita:

Przedstawiamy Ci nasz rewolucyjny, plazmatyczny kabel audio o niespotykanej mocy rezonansowej, który dostarcza dźwięk o kosmicznej klarowności i mistycznej przejrzystości. Nasz kabel jest pokryty anielsko-krystaliczną osłoną z mikroskopijnymi cząsteczkami kwantowymi, które zapewniają hiperharmoniczną synchronizację fal dźwiękowych. Wnętrze przewodu wypełniają molekularnie rezonujące włókna węglowe, które są zanurzone w substancji o holograficznej strukturyzacji.

Nasz kabel wykorzystuje technologię antygrawitacyjną, eliminując jakiekolwiek zakłócenia elektromagnetyczne dzięki magnetycznie stabilizowanemu strumieniowi elektronów. Przewodniki wykonane są z ultra-purystycznego,
4