@ToksycznyArek: Jaki jest sens tych wszystkich audiofilskich przewodów, rozłączników, podstawek, wzmacniaczy, głośników jak na koniec i tak to wszystko idzie psu pod ogon, bo słuchają w zwykłym powietrzu, zamiast w komorze nadciśnieniowo wypełnioną audiofilską mieszanką?
@Masuj Ja cały czas próbuje podpuścić kolegę, aby na forum audiofilskim spróbował napisać, że po długich bojach, zakład energetyczny zamontował mu specjalny transformator. A dalej tradycyjnie - specjalne przewody, złocone rozłączniki samoczynne, itd.
Ja cały czas próbuje podpuścić kolegę, aby na forum audiofilskim spróbował napisać, że po długich bojach, zakład energetyczny zamontował mu specjalny transformator. A dalej tradycyjnie - specjalne przewody, złocone rozłączniki samoczynne, itd.
@ToksycznyArek: Daję darmowy pomysł na biznes. Tworzymy transformator o przekładni 1:1 (na szybko znalazłem, że takie transformatory noszą nazwę separacyjnych) z uzwojeniem miedzianym i złotym (tak wiem złoto to gorszy przewodnik od miedzi, ale audiofile myślą chyba inaczej(
@motonita no i będą to brali. W tym hobby są jednostki, które przy połączeniu jakiegoś sprzętu z gniazdkiem ethernetowym za pomocą kilkumetrowego kabla, stosują zewnętrzne izolatory galwaniczne. Co w tym dziwnego zapytasz? Ano to, że każde gniazdko taki izolator posiada. Ale i tak słyszą różnicę. Były też chłopy co dla jaj, na prima aprilis, zrobili „filtr bursztynowy”. Wszystko wyglądało legitnie, postawili to nawet w komorze bezechowej i zrobili zdjęcie. No i
@Roszp: Tacy ludzie chyba nie rozumieją działania urządzeń cyfrowych. Widziałem nawet kiedyś audiofilski kabel TOSLINK z pozłacanymi końcówkami( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sieporobilo istnieją legendy o japońskich audiofilach którzy stawiają własne słupy przemysłowe żeby mieć czyste podłączenie bezpośrednio do sieci, więc tego ¯ \.. ( ツ )../ ¯
@sieporobilo: o ile kable audio analogowe, słabej jakości są w stanie przenieść zakłocenia (gdzie słabe znaczy uszkodzone, zle podlączone, najniższej możliwej jakości) o ile słabe przewody elektryczne, zle wykonana instalacja jest w stanie wnieść zakłocenia (gdzie słabe znaczy uszkodzone, zle podlączone, najniższej możliwej jakości)
o tyle te audiomatoły też twierdzą, że router potrafi wnieść im zakłócenia w przesyle cyfrowym dźwięku oraz, że KABEL LAN potrafi wnieść zakłocenia
Przedstawiamy Ci nasz rewolucyjny, plazmatyczny kabel audio o niespotykanej mocy rezonansowej, który dostarcza dźwięk o kosmicznej klarowności i mistycznej przejrzystości. Nasz kabel jest pokryty anielsko-krystaliczną osłoną z mikroskopijnymi cząsteczkami kwantowymi, które zapewniają hiperharmoniczną synchronizację fal dźwiękowych. Wnętrze przewodu wypełniają molekularnie rezonujące włókna węglowe, które są zanurzone w substancji o holograficznej strukturyzacji.
Nasz kabel wykorzystuje technologię antygrawitacyjną, eliminując jakiekolwiek zakłócenia elektromagnetyczne dzięki magnetycznie stabilizowanemu strumieniowi elektronów. Przewodniki wykonane są z ultra-purystycznego,
Nie „po prawo”, tylko po prawej, albo na prawo
@ToksycznyArek: Daję darmowy pomysł na biznes. Tworzymy transformator o przekładni 1:1 (na szybko znalazłem, że takie transformatory noszą nazwę separacyjnych) z uzwojeniem miedzianym i złotym (tak wiem złoto to gorszy przewodnik od miedzi, ale audiofile myślą chyba inaczej(
Ale i tak słyszą różnicę.
Były też chłopy co dla jaj, na prima aprilis, zrobili „filtr bursztynowy”. Wszystko wyglądało legitnie, postawili to nawet w komorze bezechowej i zrobili zdjęcie. No i
https://wykop.pl/link/7467387/przewod-czy-kabel-uzywasz-zlej-nazwy-piotr-gorecki
Przewód czy kabel? Używasz złej nazwy? - [Piotr Górecki]
40 plusów
więcejo ile słabe przewody elektryczne, zle wykonana instalacja jest w stanie wnieść zakłocenia (gdzie słabe znaczy uszkodzone, zle podlączone, najniższej możliwej jakości)
o tyle te audiomatoły też twierdzą, że router potrafi wnieść im zakłócenia w przesyle cyfrowym dźwięku oraz, że KABEL LAN potrafi wnieść zakłocenia
matoły te na wszystko znajdą sobie
Przedstawiamy Ci nasz rewolucyjny, plazmatyczny kabel audio o niespotykanej mocy rezonansowej, który dostarcza dźwięk o kosmicznej klarowności i mistycznej przejrzystości. Nasz kabel jest pokryty anielsko-krystaliczną osłoną z mikroskopijnymi cząsteczkami kwantowymi, które zapewniają hiperharmoniczną synchronizację fal dźwiękowych. Wnętrze przewodu wypełniają molekularnie rezonujące włókna węglowe, które są zanurzone w substancji o holograficznej strukturyzacji.
Nasz kabel wykorzystuje technologię antygrawitacyjną, eliminując jakiekolwiek zakłócenia elektromagnetyczne dzięki magnetycznie stabilizowanemu strumieniowi elektronów. Przewodniki wykonane są z ultra-purystycznego,