@Lukardio na przystąpienie muszą wyrazić zgodę parlamenty wszystkich krajów życzę powodzenia z Węgrami, nawet Mołdawia będzie miała problemy, bo najbliżej trzyma z Rumunią, a Rumuni to śmiertelni wrogowie Węgrów.
@SoplicaTadeusz z Serbią mają dobre stosunki, Słowacja od czasu wygranej Smeru jest też dla nich spoko, Słowenia, Austria i Chorwacja mogą być. Kosę mają z Ukrainą i Rumunią.
@galicjanin Mi się wydaje, że Węgrzy mają ten problem, że do każdego dookoła mają jakieś zażalenia, mniej lub bardziej zasadne. A gdyby słuchać ich nacjonalistów chcących odbudować kraj sprzed Trainon to już w ogóle masakra
@SoplicaTadeusz jeśli chodzi o Trianon to nawet do nas mieliby roszczenia terytorialne, bowiem kilka gmin w okolicach Nowego Targu do 1920 r. należało do Węgier.
@zmarnowany_czas Rumunia weszła do UE gdy u władzy na Węgrzech byli socjaliści, którzy w odróżnieniu od Orbana w dupie mieli Trianon i węgierski nacjonalizm.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
@galicjanin: tacy śmiertelni wrogowie, że mają robić problemy Mołdawii, ale samą Rumunię do UE wpuścili?