Aktywne Wpisy

Siemanko nocna. Kto też chory? Mózg mi zaraz wypłynieeeee

mirko_anonim +2
✨️ Jak podjąć decyzję o przyszłości zawodowej? Ⓘ
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe

Cześć, chyba rzuciłem się na głęboką wodę, gdyż chcąc spełnić swoje marzenie o byciu kierowcą ciężarówki pojechałem za pracą do Niemiec nie posiadając żadnego większego doświadczenia. Samej jazdy się nie boję , bo jeździłem już 3 miesiące, ale całej tej otoczki już się trochę obawiam:D Nikt mi tu nie chce zbytnio pomóc, bo "miałem dostać gotowego pracownika". Startuję dziś w nocy, będę jeździł chyba chłodnią między lotniskami, częste przepinki naczep. Problem w tym, że z żadną z tych rzeczy nie miałem do czynienia xd czy znalazłaby się tu dobra duszyczka, z którą mógłbym popisać na messengerze i zawracać głowę w sytuacjach, w których nie będę sobie radził? Odezwę się na PW :)
#zycietruckera
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: jeżdżę na coil-muldzie, ale takie ogóły to mogę podrzucić. Mój pierwszy wyjazd był taki że usiadłem za kierownicę w serwisie i podpinałem naczepę nie mając pojęcia co