Wpis z mikrobloga

Witam, przede mną pierwsza wymiana oleju w moim nowym nabytku - Golfie VII 1.4 TSI 15r. Jaki olej warto teraz kupować? jak się jeszcze interesowałem tematem to wiele osób polecało dopłacić do oleju Motul, pozniej przeszedłem na Valvoline jak juz pierwszy zachwyt nowym autem mi minął. Coś się ostatnio drastycznie zmieniło na rynku producentów olejów silnikowych czy bez znaczenia? Przebieg będzie głównie miejski, max 10tys rocznie.

#motoryzacja #samochody #volkswagen
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Syko: Shell jest chyba najlepszy złotym środkiem. Oni opatentowali metodę produkcji świetnego oleju półsyntetycznego, który niewiele odbiega parametrami od pełnego syntetyka. Nie warto dopłacać do droższych olejów.
  • Odpowiedz
@Syko po za odpowiednią specyfikacją to jeden ch. .. co wlejesz. Wiem zawsze się się znajdą tacy co będą się spuszczać na marką oleju ale prawda jest taka, że marka oleju nic nie zmienia w użytkowaniu miejskiego auta.
  • Odpowiedz
@trzaichlac69: no ja mam i nic nie pije. A tamten przypadek tylko potwierdza regułe jak przy prawie 200k przebiegu z oryginalną zatkaną odma brał tylko pół litra na 10kkm.
  • Odpowiedz