Aktywne Wpisy
Muszę odkręcić wąż doprowadzający wodę do pralki, jest do tego jakiś specjalny klucz, bo metalowym francuzem to chyba połamię ¯_(ツ)_/¯
JACCU +127
Robaki polaki mi poparkowały. A stane na miejscu dla pogotowia. Przecież jestem kimś k*hwa
#januszemotoryzacji #polskiedrogi
#januszemotoryzacji #polskiedrogi
Ktoś miał podobne wielkosciowo mieszkanie i podpowie orientacyjny koszt?
#nieruchomosci #klimatyzacja
Nie mieszkasz tam jeszcze?
Okna są północny-zachod i południowy-wschód. To mieszkanie w stanie deweloperskim, klucze jeszcze nieodebrane.
północny zachód - nie ma sensu chłodzić.
południowy wschód - na pewno trzeba chłodzić.
Gdyby korytarz między 3 i 7 był zamykany, to można by myśleć o jednostce w korytarzu, i jakoś opędzlowałaby te dwa pomieszczenia.
@ziiemniiak @Demoliton_hammer @kuncfot @PanKapibara
Dzięki za odpowiedzi, poczytałem jeszcze trochę internetu i wezmę chyba 3 jednostki, po 1 do każdego pokoju.
@JestemKaspi co xD Jedno pomieszczenie, jedna jednostka. Do małego pokoju jak najsłabsza.
@PanKapibara: różnie ludzie piszą, podobno niektórym to działa. Natomiast jeżeli miałbym sam polecać takie rozwiązanie, to nie polecałem.
@PanKapibara: od razu dla pewnosci jedno pomieszczenie, jedna jednostka zewnetrzna, kto by sie przejmowal obliczeniami i projektem jak mozna sprzedac wiecej urzadzen i wiecej brac za przeglady
polecam chociaz przewertowac, mam na polce: https://www.ksiegarniatechniczna.com.pl/wentylacja-i-klimatyzacja-podstawy-wyd-4.html